MİT'ten 'Haber ver' kampanyası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Ocak 2007 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİT Müsteşarı Emre Taner'in 80. kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklama gündeme damgasını vururken, teşkilat internet sitesinde vatandaşlara 'haber ver' kampanyası başlattı. 'Ulusal güvenlik' konuları olmak koşuluyla isteyen herkes edindiği bilgiyi MİT'e aktarabilecek. İhbarlar isim verilmeden de yapılabilecek.

MİLLİ İstihbarat Teşkilatı (MİT), kuruluşunun 80. yılında bir ilki gerçekleştirerek, internet üzerinden vatandaşlara yönelik, 'Nasıl yardım edebilirsin' adı altında bir kampanya başlattı. MİT'in internet sitesinde yapılan çağrıda, vatandaşlardan, 'ulusal güvenlik konularına ilişkin olmak koşulu ile'" çevrelerinde olup bitenleri elektronik ortamda teşkilata haber vermeleri istendi. Çağrıda şöyle denildi: "Ülke güvenliği bağlamında herhangi bir çaba sarfetmeksizin gördüğünüz, duyduğunuz, bildiğiniz hususları iletmeniz, görevlerimize katkı sağlayacaktır."

GİZLİLİK GARANTİSİ

Çağrıda, ihbarların isim verilmeden internet ortamında gönderilebileceği belirtilirken, "Ancak herhangi bir araştırmaya yönelmemizi istiyorsanız kendinize ulaşmamızı sağlamak üzere adınızı, soyadınızı, adresinizi belirterek mesajlarınızı gönderebilirsiniz" denildi. MİT yapılacak ihbarlarda kesinlikle kişilerin kimliklerinin gizli tutulacağı, üçüncü kişi ve kurumlar nezdinden saklı olacağını da açıkladı. MİT, internet sayfasında görme engelliler için de bir bölüm açtı. Bu bölümde, teşkilatla ilgili bilgiler sesli olarak görme engellilere iletilecek.

630 KADIN AJAN ÇALIŞIYOR

MİT Müsteşarı Emre Taner'in, ulus devletlerin tehdit altında olduğu konusunda yaptığı tarihi uyarıdan sonra, Ankara-Yenimahalle'de bulunan 'Batı Konukevi'nde eski müsteşar, yardımcıları, daire başkanlarının da katılımıyla 80. yıl kokteyli düzenlendi. Taner'in yaptığı açıklamalar geceye damgasını vururken, MİT'in değişen personel yapısı da konuşuldu. MİT tarihinde ilk kez bir kadın MİT mensubu İstihbarat Başkanlığı görevine getirilirken, MİT'te kadın personel sayısı da yüzde 18'e çıkarıldı. Türkiye genelinde yaklaşık 3 bin 500 personeli bulunan MİT'te, yaklaşık 630 kadın ajan görev yapıyor. Çalışanların çoğu 35-45 yaş grubunda. 50 yaşın üzerinde olanların oranı ise yüzde 1'e indirildi.

MESAJ HÜKÜMETE DEĞİL

Taner'in yayınladığı 5 sayfalık 80. yıl mesajı için ise "Bu mesaj hükümete değil, kendimize" yorumunu yapan bazı yetkililer, "Dünyanın gelecek görüntüsünü çizerken, kendimizi tarif ettik. Geleceğin gizli istihbarat servisi anlatılmaya çalışılmış. Satrançtaki sekizinci, dokuzuncu hamle konuşulmuş" değerlendirmeleri öne çıktı. Bazı askeri yetkililer ise açıklamada 'rahatsızlıkların' da ortaya konulduğunu söylediler.

20 YILDIR YOKTU

Daha önce de MİT'in kuruluşunun sıfır ve beşli yıllarında yaklaşık 20 yıl öncesine kadar mesaj yayınlanıyordu. Ancak, sonraki yıllarda mesaj yayımlanmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber