Yenibosna bombacısı hendekten çıktı

Yenibosna'daki polis merkezi yakınında bomba yüklü motosikleti uzaktan kumandayla patlatan PKK'lı Ekrem Gün'ün Cizre'de hendek kazdığı ve çatışmalara girdiği belirlendi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 11 Ekim 2016 08:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Yenibosna bombacısı hendekten çıktı

DEVRiM TOSUNOĞLU

Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi ve Bahçelievler Askerlik Şubesi yakınında bomba yüklü motosikletin uzaktan kumandayla patlatılması sonrasında çevrede bulunan onlarca kişi yaralandı. Patlayan motosikletin plakasından sahibine ulaşıldı. Motosiklet sahibi motorunu ödünç olarak arkadaşı olan Mazlum Gün'e verdiğini geri vermeyince de çalıntı müracaatında bulunduğunu söyledi. Polis, hemen Mazlum Gün'ü gözaltına aldı. Olay sonrası kaçan bombacının kamera görüntülerinden kimliği tespit edildi. Terör polisi, bomba yüklü motosikleti olay yerine bırakan kişinin, elinde kask ve poşetle hızla olay yerinden kaçan Ekrem Gün olduğunu belirledi. PKK'lı Gün başarılı bir operasyonla iki kardeşiyle birlikte Aksaray'da yakalandı. Bombacı Ekrem Gün ile ona yardım ve yataklıkta bulunan 6 kişinin sorgusu devam ediyor.

CİZRE'DE POLİSLE ÇATIŞMIŞ

Ekrem Gün'ün Cizre'de hendek kazarak bir hafta boyunca polisle çatıştığı belirlendi. Gün'ün, PKK terör örgütüne uzun süre sınırdan lojistik malzeme taşımacılığı yaptığı ve Kandil'de bomba eğitimi aldığı belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber