'Maliye müfettişlerinin telefon kayıtları tutuluyor'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2007 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, maliye müfettişlerinin telefon görüşmelerine ilişkin kayıtların yıllardır tutulduğunu bildirdi.

Unakıtan, CHP Ankara Milletvekili Yakup Kepenek'in Maliye Müfettişleri Grup Merkezlerinde (Ankara, İstanbul, İzmir) müfettişlere gelen-aranan telefonların izlenmesi amacıyla bir kayıt düzeni oluşturulup oluşturulmadığına ilişkin soru önergesini yanıtladı.

Unakıtan, Maliye Teftiş Kurulu Yönetmeliğinin 55. maddesinde müfettişlerin acele ve gizli olmayan hallerde Bakanlık (Teftiş Kurulu Başkanlığı) ve diğer makam ve dairelerle olan yazışmalarını duruma göre telgraf veya telefon ile yapacaklarının düzenlendiğini belirterek, şunları kaydetti:

?Gerek bu yasal zorunluluk nedeniyle müfettişlerin muhaberatının tevsiki (belgeleme, ispat etme) zorunluluğu gerekse bütçe uygulama talimatları ve tasarruf genelgeleri uyarınca yıllardır telefon görüşmelerine ilişkin kayıtlar tutulmaktadır. Söz konusu kayıtlar aynı zamanda müfettişleri her türlü isnad ve iftiradan korumaya yönelik olarak resmi görüşmelerin yapıldığının tevsikinde de kullanılmaktadır.?

Teftiş Kurulu Başkanlığının bilgi işlem altyapısının süresini doldurduğunu ve yenilenmeye başlanıldığı, bu amaçla bir müdür görevlendirildiğini ve yapılacak harcamaların 2007 yılı bütçesine konulduğu ifade eden Unakıtan, şöyle devam etti:

?Vergi istihbarat sisteminin güvenliği, Vedop sorgulamaları, internet kullanımları ve e-mail kullanımları gibi hususlar çerçevesinde data güvenliği ve vergi mahremiyetini sağlama yanında müfettişlerin her türlü güvenliğinin sağlanması amacıyla yasal statüde sistem kurulmuş olup, yasal olmayan herhangi bir kullanım yapılmamaktadır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber