Darbe komisyonuna ilk ifadeyi Ak Partili vekil verecek

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, bugün saat 14.00'de, TBMM'de kurulan 'FETÖ/PDY 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'na tanık sıfatında ilk ifadeyi verecek.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Ekim 2016 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Darbe komisyonuna ilk ifadeyi Ak Partili vekil verecek

Tin'in komisyon üyelerine kapsamlı sunum yapacağı, darbe gecesine ilişkin bilgi ve belgelerden oluşan bir dosya hazırladığı, sözlü sunumuyla birlikte dosyayı komisyona teslim edeceği öğrenildi. TBMM'de oluşturulan FETÖ/PDY 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'na tanıkları dinleyeceği ilk toplantısını bugün saat 14.00'de gerçekleştirecek. Komisyon Başkanı Burdur Milletvekili Reşat Petek'in imzalı yazısıyla komisyona davet edilen ve ilk tanık olarak dinlenecek olan Denizli Milletvekili Şahin Tin'in darbe gecesine ilişkin bilgi ve belgelerden oluşan bir dosya hazırladığını, sözlü sunumuyla birlikte komisyona teslim edeceği öğrenildi.

"BENDE DARBE GİRİŞİMİNİN MAĞDURUYUM"

Yazılı açıklama yapan ve darbe girişimi ile sonrasında Denizli'de birçok bilgi ve belge elde etme imkanı bulduğunu vurgulayan Milletvekili Şahin Tin, "Kamuoyunun da bildiği üzere milletin vekili olarak mağdur sıfatıyla FETÖ/PDY ve elebaşı hakkında Denizli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştum. Bu yönüyle de komisyona vereceğim bilgi ve belgelerin yürütülen incelemeye katkı sağlayacağı düşüncesindeyim. Çünkü bu milletin bir ferdi olarak 15 Temmuz darbe girişiminin ben de bir mağduruyum" dedi. Denizli'nin 15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesinde hayati bir sorumluluğu yerine getirdiğini ifade eden Tin, "Ankara ve İstanbul'daki darbecilere destek vermek için Çardak havalimanına doğru yola çıkan askeri birlikler şahsımın, bu davaya gönül vermiş arkadaşlarımızın 'gün bugündür' çağrılarına kayıtsız kalmayan kahraman ve cesur Denizli halkı tarafından engellenmiştir. Bu olaydan hareketle Denizli insanının kahramanlığının hainlerin emellerine ulaşmasının engellenmesi noktasında önemli bir dönüm noktası olduğu aşikardır. Komisyona ilk davet edilen kişi olmamın vekili olmaktan onur duyduğum Denizli halkının o karanlık geceyi aydınlatan duruşunun karşılığı olduğunu değerlendiriyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber