Şehit polisin katil zanlısı 15 ay sonra bulundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2007 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERZURUM'da, iki aile arasında çıkan kavgayı ayırmak isterken başına isabet eden kurşunla yaşamını yitiren polis memuru Cemil Ökke'nin (32) katil zanlısı 15 ay sonra yakalandı.

Polis memuru Cemil Ökke'nin öldürüldüğü yerde bulunan iki mermi kovanının, hırsızlıktan sabıkalı Rafet Hizan'a (18) ait tabancadan çıktığı belirlendi. Bunun üzerine, polis kayıtlarına ?faili meçhul cinayet' olarak geçen ve rafa kaldırılan dosya 15 ay sonra yeniden işleme kondu.

Erzurum- Bingöl karayolu üzerindeki polis lojmanlarının bulunduğu alanda, geçen cumartesi günü dolaşan Rafet Hizan'ın üzerinde şüphe üzerine yapılan aramada, tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınarak, Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edilen ve poliste hırsızlıktan çok sayıda kaydı olduğu belirlenen Rafet Hizan'ın üzerinde bulanan tabanca, inceleme için kriminal laboratuvarına gönderildi. Yapılan incelemede, polis memuru Cemil Ökke'nin öldürüldüğü yerde bulunan iki mermi kovanının Rafet Hizan'a ait tabancadan çıktığı belirlendi. Bunun üzerine, polis kayıtlarına ?faili meçhul cinayet' olarak geçen ve rafa kaldırılan dosya 15 ay sonra yeniden işleme kondu.

Sorgusunda, silahın kendisine ait olmadığını ve bulduğunu ileri süren Rafet Hizan, dün çıkarıldığı nöbetçi mahkemede, ?adam öldürmeye tam teşebbüs ve ruhsatsız silah taşımak' suçlarından tutuklanarak E Tipi Cezaevi'ne konuldu.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Mahallebaşı Semti'nde, Tepe Mezarlık Caddesi'nde 18 Ekim 2005 günü saat meydana gelen olayda, Güler ve Dal aileleri arasında taciz yüzünden çıkan bıçaklı tabancalı kavgaya, Gölbaşı Polis Merkezi'nde görevli ekip müdahalede bulunmuştu. Kavgayı önlemeye çalışan bazı polis memurları da havaya birkaç el ateş etmişti. Silahlı kavgada, 5 yıllık polis memuru Cemil Ökke, başına isabet eden tek kurşunla ağır yaralanmıştı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Ökke, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Ökke, geride 7 aylık hamile bir eş ve 3 yaşında bir kız çocuğu bırakmıştı.

CEBİNDEN KIZINA YAZDIĞI ŞİİR ÇIKTI

Şehit polis memuru Cemil Ökke'nin cebinden, 3 yaşındaki kızı Zeynep için yazdığı şiir çıkmıştı. Ökkeş şiirinde kızına olan sevgisini ?(Z)iyan mı olur senin için döktüğüm gözyaşları/ (E)min ol doğumunla hayata yeniden başlarım/ (Y)alnız sana değil, seni yaradana taparım/ (N)ur yüzünde karanlıktan aydınlığa çıkarım/ (E)n güzel kelimeler seni anlatmaya yetmez/ (P)olis Cemil'in sana olan sevgisi ölene kadar bitmez? dizeleriyle dile getirmişti.

Kardeşi Cumali Ökke ise, cenaze törenindede kendisine başsağlı dileğinde bulunan o dönemin 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'ndan ağabeyinin katilinin bulunmasını istemişti. Ökke'nin cenazesi, Malatya'da toprağa verilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber