Siirt Belediye Başkanı hakkında suç duyurusu

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 08 Ocak 2007 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siirt Belediyesi DTP'li meclis üyeleri, yarın ihalesi yapılacak olan Kızlar Tepesi mevkii hakkında Belediye Başkanı AKP'li Mervan Gül, belediye başkanvekilleri, encümen üyeleri ve ihale komisyon üyeleri hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu

Meclis üyesi Hidayet Erinç, Kızlar Tepesi'ne Ticaret ve Sanayi Odası'nın metrekare bedeli olarak 345 YTL fiyat tespiti yaptığını belirterek, "Ancak belediye metrekare bedeli olarak 105 YTL fiyat belirleyip haraç-mezat ihaleye çıkarıyor" dedi.

Siirt Belediyesi tarafından yarın ihaleye çıkarılacak olan 15 bin metrekarelik Kızlar Tepesi için DTP'li 8 meclis üyesi bugün Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Belediye Başkanı Mervan Gül, belediye başkanvekilleri, encümen üyeleri ve ihale üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunanlar adına adına açıklama yapan Hidayet Erinç, Kızlar Tepesi'nin haraç-mezat ihaleye çıkarıldığını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt Milletvekili olduğuna dikkat çeken Erinç, hükümetin kente kaynak aktardığını ancak, belediyenin bütün gayrimenkullerini hukuki bir şekilde yandaşlarına peşkeş çektiğini öne sürdü.

"GENÇLİK MERKEZİ YAPILSIN"

Kızlar Tepesi'nde ihtiyati tedbir kararı bulunmasına rağmen satışa çıkarıldığını öne süren Hidayet Erinç, Siirt Sanayi ve Ticaret Odası'nın 15 bin metrekare olan Kızlar Tepesi'nin metrekaresine 345 YTL fiyat çıkardığını belirterek şunları söyledi:

"Ancak belediye metrekaresi 105 YTL'ye haraç-mezat satışa çıkardı. Siirt halkının gözbebeği konumunda olan Kızlar Tepesi aynı zamanda kentin oksijen deposu ve nefes borusudur. Bizler Siirt halkının öz be öz malı olan bu alanın Belediye Başkanına yakın kişilere adeta hediye edilircesine satışına kesinlikle karşıyız. Konuyla ilgili olarak bütün yasal ve hukuki haklarımızı kullanarak bu satışın durdurulmasını sağlamaya çalışacağız. Söz konusu alanın Siirt'e faydalı olabilecek bir yatırıma dönüştürülmesini talep ediyoruz. Bu talep çerçevesinde Kızlar Tepesi'ne bir Gençlik Merkezi'nin yapılmasını istiyoruz. Siirt Belediyesinin ekonomik anlamda yeni bir büyük para kaynağına ihtiyacı yoktur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber