'Musul operasyonunda bir hata Irak'la sınırlı kalmaz'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın Külliye'de basın toplantısı düzenledi. Irak topraklarından Türkiye'ye yönelik güvenlik tehdidinin zayıf devlet yapısı ve ABD işgali neticesinde devam ettiğini vurgulayan Kalın, "Bunu bertaraf etmek amacıyla tezkere geçirildi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Ekim 2016 01:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Musul operasyonunda bir hata Irak'la sınırlı kalmaz'

Irak'tan eleştirilerin yapıldığını görüyoruz. Özellikle Cumhurbaşkanımızı hedef alan asılsız ithamları kabul etmemiz mümkün değildir. Türkiye'nin Irak'ta gizli gündemi yoktur. Irak'a yönelik 3 önceliğimiz var. Irak'ın bütünlüğü, PKK ve DEAŞ tehdidi. Musul operasyonu Türkiye'yi de yakından ilgilendirmektedir. PKK'nın operasyona Sincar

üzerinden katılacağına dair haberler bizi endişelendirmektedir. Operasyonunda yapılacak bir hata Irak ile sınırlı kalmaz, bütün bölgeyi etkiler. Bunun önüne geçmek için de adımların çok dikkatli atılması, planlamaların büyük hassasiyetle yapılması gerekiyor" dedi.

10 GÜNE ATAMA OLUR

Kalın, "İsrail'e büyükelçi atanmasıyla ilgili süreç devam ediyor. İsmi vermeyeceğim ama o kısım tamamlandı. Dışişleri konuyla ilgili vakti geldiğinde açıklamayı yapacaktır. Zannediyorum 1 hafta 10 gün içerisinde büyükelçilerin karşılıklı olarak atanması süreci tamamlanmış olacak" şeklinde konuştu.

ABD meseleyi kavrayamadı

15 Temmuz'daki darbe girişiminin arkasında FETÖ olduğuna Türk halkının zihninde hiçbir kuşku bulunmamaktadır. Ancak ABD makamları meselenin ciddiyetini kavramış gibi görünmüyor. Amerikalıların anlaması gereken bir husus var; ABD'nin sürekli delil istemesi sanki Türkiye'nin elinde delil yokmuş gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber