Siyasi Partilerin duruşları liderler turunda netlik kazanacak

Başbakan Yıldırım'ın, başkanlık sistemi görüşmek üzere önümüzdeki hafta Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile görüşmesi bekleniyor. Partilerin, duruşları da bu buluşmalarda netlik kazanacak.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 15 Ekim 2016 00:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Siyasi Partilerin duruşları liderler turunda netlik kazanacak

Başkanlık sistemiyle ilgili başlayan yeni tartışmada hem AK Parti, hem de MHP'nin tavrı konusunda gözler, Başbakan Binali Yıldırım'ın liderlerle yapacağı görüşmeye çevrildi. Yıldırım'ın önümüzdeki hafta hem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hem de MHP Genel Başkanı Bahçeli ile görüşmesi bekleniyor. Yıldırım'ın Bahçeli ile görüşmesi başkanlık tartışmasının netleşmesi bakımından büyük önem taşıyor. Görüşmede her iki parti de başkanlık sistemi ve anayasa konusundaki duruşlarını netleştirecek.

GÖRÜŞMELER BAŞLAYACAK

AK Parti kurmayları, hafta sonunda da Ankara dışında olacak olan Yıldırım'ın hafta başından itibaren liderlerle görüşmeye yoğunlaşabileceğine işaret ediyor. Bu durumda Yıldırım'ın Pazartesi gününden itibaren randevuları isteyerek görüşmeleri gerçekleştirmesi planlanıyor.

Bu arada AK Parti, anayasa değişikliğiyle ilgili teklif metnini de netleştirmeye çalışıyor. AK Parti kurmayları, MHP'nin de desteğini alabilecek bir metin çıkartılıp çıkartılmayacağı üzerinde duruyor. AK Parti kanadında MHP'nin, ilk 3 maddeye dokunulmamak koşuluyla getirilecek diğer düzenlemeler konusunda çok katı bir karşı duruş sergilemeyeceği beklentisi hakim. Bu nedenle AK Parti, teklif metnini ortaya çıkartarak, Bahçeli ile görüşmede belirli bir uzlaşma yolunun aranabileceği düşüncesinde.

TEKLİF MERAK KONUSU

MHP kanadında da, AK Parti'nin nasıl bir teklif hazırlayacağı merak konusu. Bahçeli'nin her ne kadar grup konuşmasında başkanlık konusunda AK Parti'ye bir destek sözünün bulunmadığına yönelik MHP kurmaylarından açıklamalar gelse de MHP'deki eğilim, AK Parti'nin metnini gördükten sonra tavır belirlenmesi yönünde.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber