Aday memurken, nakil yapılır mı?

Aday memur, adalık süresi için özür durumundan dolayı nakil isteyebilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 18 Ekim 2016 00:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aday memurken, nakil yapılır mı?

ADAY MEMURUN, BAŞKA KURUMA NAKLİ

657 sayılı Kanunun 54 maddesinde "... bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz." hükmü yer almaktadır.

Ancak bu hükme rağmen, uygulamaya esas görüşler veren Devlet Personel Başkanlığı, aday memurun, KPSS ile yerleştiği kuruma naklen geçebileceği yönünde görüş vermiştir. Görüş için tıklayınız.

Başka kurum ne demektir, başlıklı dosyamız için tıklayınız.

KURUM İÇİ NAKİL

Aday memurun kurum içi naklinde ikili bir ayrım bulunmaktadır. Kurumların yer değiştirmeye yani rotasyona tabi personeli bulunmaktadır.
Bu hususlar, genel olarak, Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğinde düzenlenmiştir. Genel çerçeve yönetmelik olarak adlandırılan bu yönetmelikte, aday memurların yönetmelik kapsamında olmadığı hüküm altına alınmıştır.

Uygulama ise genel olarak şu şekildedir. Eğer aday memur, kurumsal yönetmelikte, zorunlu yer değiştirmeye tabi olarak gösterilen bir unvanda ise aile birlikteliği veya sağlık özrü gibi bir özre dayanan nakil talepleri adaylık süresi içinde yapılmamalıdır. Ancak, aday memur zorunlu yer değiştirmeye tabi olarak belirlenen bir unvanda çalışmıyorsa ve kurumsal yönetmelikte bu konuda düzenleme yapılmış ise adaylık süresi içinde nakli yapılabilir.

Zorunlu yer değiştirmeye tabi bir unvanda çalışan aday memurun neden naklinin yapılmayacağına dair hukuki açıklamalar için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber