'İmtiyazlı sınıf'a teftiş!..

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2007 13:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, bir ilköğretim okulunda "imtiyazlı sınıf uygulaması" yapıldığı yönündeki iddialara ilişkin, bazı sınıflarda söz konusu uygulamanın tespit edildiğini ve müfettişlere gerekli talimatların verildiğini bildirdi.

Özer, AA muhabirine, Kartal'da bir ilköğretim okulunda "imtiyazlı sınıf uygulaması" yapıldığı şeklinde kamuoyuna yansıyan uygulamaya ilişkin bilgi verdi.

"Bazı sınıflarda tespit edildi. Müfettişlere gerekli talimatlar verildi.

Gerekli ifadeler alınacak" diye konuşan Özer, eşitlik ilkelerine uygun hareket edilmediği takdirde, farklı davranışı yapanın cezasını göreceğini dile getirdi.

Özer, "Şu anda bir hata var. O hata sübut bulduğu takdirde karşılığı ne ise ona göre işlem yapılır" dedi.

Sınıf kapatma gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirten Ata Özer, "Okul müdürleri akıllı davransın. Okul müdürlerinin yaptığı bir hata var. Havuz yapmıyorlar. Bütün sınıfları bu yardımlardan istifade ettirmeleri gerekirken, o sınıfa destek olan velilerin çocuklarına bazı hizmetleri sunuyorlar. Bu da insan haklarına aykırıdır" diye konuştu.

"Hiç kimsenin çocuğunu kendi düşünce veya ortamına uygun olarak eğitim öğretim yaptırma hakkına sahip olmadığını" ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Özer, şunları kaydetti:

"Bütün çocuklarımız Anayasa önünde eşittirler. Devletin her türlü imkanından yararlandırılacaklardır. Okul müdürleri bu çerçeve içinde okul aile birliklerini toplayarak, ailelerin yapmış olduğu yardımları bir havuzda toplayacak ve ayırım yapmadan okulun bütün sınıflarına bunu uygulayacaklar.

Bakanlığın emri de budur. Anayasal vatandaşlık hakkı budur. Öğrencilerin eşit çerçeve içinde eğitim görmeleri en doğal haklarıdır." Özer, iddialara ilişkin soruşturmanın sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber