Türk-İş: Sosyal güvenlikte milletvekilleride fedakarlık etsin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2007 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, ?Sosyal Güvenlik sisteminin kurtuluşu için, fedakarlık, yalnızca işçilere, emeklilere ve Bağ-Kur'lulara yüklenemez. Toplumun diğer kesimleri, milletvekilleri de fedakarlığa katılmalıdır? dedi.

Kılıç, Türk-İş Genel Merkezinde yaptığı basın toplantısında 2006 yılını değerlendirerek 2007 yılına ilişkin beklentilerini dile getirdi. Salih Kılıç, başta Ortadoğu olmak üzere, Türkiye'nin çevresinde gelişen olaylar ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla birlikte alınan ekonomik kararlar nedeniyle hem ülkenin hem de çalışanların zorlu geçen bir yılı geride bıraktığını söyledi.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın bazı maddelerinin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini hatırlatan Kılıç, bu gelişmenin tüm çalışanlar için adil ve ölçülü düzenlemeler yapılabilmesine fırsat yarattığını belirtti.

Kılıç, yüksek mahkemenin kararının işçiler aleyhine ayrımcılık yaratıp adaletsizlik oluşturduğunu savunarak, bu kararın Türk-İş'te ve tüm işçiler üzerinde hayal kırıklığına neden olduğunu ifade etti.

Anayasa Mahkemesinin kararı ile kanunda doğan boşlukların giderilmesine yönelik düzenleme yapılırken, özellikle işçiler ve emekliler bakımından olumsuzluklar taşıyan hükümlerin sosyal taraflarla görüşülerek düzeltilmesini isteyen Kılıç, şunları söyledi: ?Sosyal güvenlik sisteminin kurtuluşu için, fedakarlık, yalnızca işçilere, emeklilere ve Bağ-Kur'lulara yüklenemez. Toplumun diğer kesimleri, milletvekilleri de fedakarlığa katılmalıdır. Anayasa Mahkemesinin bu kararı göstermiştir ki 1982 Anayasası artık ülkemizin ve toplumumuzun değişimine, gelişimine, evrensel değerlere uygun düşmemektedir. Bu nedenle artık çağın gerisinde kalan bu Anayasanın bir an önce yenilenmesi ya da kapsamlı bir biçimde değiştirilmesi gerekmektedir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber