Mumcu: 480 kişiye uydurma bir şirketten maaş ödeniyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2007 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, yolsuzlukları gündeme getireceği yönünde yaptığı açıklamaların yanlış anlaşıldığını söyledi. Yolsuzluk iddialarını CHP ve diğer partilere mensup milletvekilleri ile görüşerek gensoru konusu yapacaklarını ifade eden Mumcu, yolsuzluk iddialarıyla ilgili "kıyametler koparması" gereken bir konuyu da paylaşmak istediğini söyledi.

Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş'ın,Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında, "AK Parti'ye yakın 320 kişinin anormal ücretlerle Jersey adalarında kurulmuş bir şirkette istihdam edildikleri, hiçbir zaman işe gitmedikleri, şirketin maaşları ödemekten başka hiçbir faaliyetinin bulunmadığı" iddialarını soru önergesiyle gündeme getirdiğini anlatan Mumcu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının verdiği yanıtta, şirkette 320 değil 480 kişinin çalıştığının belirtildiğini kaydetti. Sadece 1 kişinin bakanlıkta danışman olarak çalıştığı bilgisinin verildiğini, geriye kalanların Jersey adalarında ya da Türkiye'de herhangi bir iş yaptıklarına ilişkin en küçük bilgiye rastlanmadığını, maaşları konusunda bilgi verilmekten kaçınıldığını ifade eden Mumcu, şöyle konuştu:

"480 kişinin, yaklaşık 2 yıldır Jersey adalarında kurulmuş uydurma bir şirketten dolar üzerinden yüksek oranda maaşı ödeniyor. Bu kişiler hiçbir iş yapmıyorlar. Bu kişiler, fakirin fukaranın, yetimin yoksulun aşıyla kendilerini tıka basa doyuruyorlar. Parti kadrolarına hizmet ediyorlar belki de. Bilmiyoruz.

Böyle kişiler yok, paralar topluca bir yere aktarılıyor. Süleyman Sarıbaş'ın soru önergesine verilen yanıt bir suç itirafıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber