Nesin Vakfından tecavüze garip savunma: Evcilik oynamışlar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2007 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nesin Vakfı Başkanı Ali Nesin, vakfa bağlı çocuk yurdunda yaşandığı iddia edilen tecavüz skandalını 'evcilik oyunu' olarak nitelendirdi. Mağdur Zekiye Kaya'nın taciz iddialarının doğru olduğunu kabul eden Nesin, tecavüz iddialarını yalanladı. Vakıf başkanı "Kız kafadan atmıyor. Bundan 4-5 yıl önce çocukluk döneminde saklı gizli oynanmış bir evcilik oyunu vardır. Bu evcilik olayı çocuklarının geçmişte yaşadığı olayların etkisiyle aşırıya kaçmıştır. Fakat ne kadar aşırıya kaçtığını bilmiyoruz" dedi. Nesin, tacizin boyutunu '10-12 yaşlarında ergenliğe henüz erişmemiş bir çocuk ne kadar taciz edebilirse o kadar' diye nitelendirdi.

Vakfın Çatalca'da bulunan çocuk yurdunda bir basın açıklaması yapan Nesin, genç kızın ailesini ve olayın ortaya çıkmasını sağlayan genci de suçladı. 19 yaşındaki gencin annesiz büyüdüğü için patalojik bir ruh hali için de bulunduğunu iddia eden vakıf başkanı, "Bu ruh haliyle 14 yaşındaki bir kızımıza aşık olmuştur ve bu nedenle diğer iki delikanlıya iftira atmıştır." diye konuştu. Nesin, genç kızın annesi Gülhan Kaya'nın vakfın adından yararlanarak şöhret sahibi olmak istediğini de ileri sürdü. "Bu anne 3 çocuğunu vakfa verdikten 6 ay sonra iş değiştirmiş ve vakfa son model arabalarla, kürklerle gelmeye başlamıştır" diyen vakıf başkanı, Kaya'nın televizyon dizileri ve reklamlarda rol aldığını iddia etti.

Vakıf yurdunda kalan çocukların büyük bir çoğunluğunun sorunlu olduğunu dile getiren Nesin, burada bulunan çocukları birer saatli bombaya benzetti. vakıf başkanı "En mağdur durumda doğmuş ve büyümüş çocukları topluma kazandırma uğraşında yüzde yüz başarı beklemek bizimki gibi kurumlara yapılmış en büyük haksızlıktır" diye konuştu. Nesin, haberi gündeme getiren özel televizyonu ise mağdurun annesini kullanmakla ve onun tarafından kullanılmakla suçladı.

Bu arada mağdur Zekiye Kaya sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Aynı yurtta kalan 3 genç kız ifadelerine başvurulmak üzere jandarma tarafından savcılığa sevk edildi. Zanlılar Ferhat Işık ve Erdal Ateş'in ise akşam saatlerinde savcılığa getirilmeleri bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber