Elazığ Valisi: Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenin Allah belasını versin

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2007 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2006 yılı değerlendirme toplantısında konuşan Elazığ Valisi Muammer Muşmal, "Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenin Allah belasını versin. Türkiye'nin yaptığı israfla bir ülke doyar" dedi.

Vali Muammer Muşmal, Akgün Otel'de düzenlediği basın toplantısında 2006 yılını değerlendirdi. Vali Muşmal, toplantıda yaptığı konuşmada, dürüst çalışanın arkasında olduklarını ifade ederek, "Aklanmış bir Türkiye, temiz bir Türkiye, temiz bir Elazığ, hepimizin özlediği, beklediği bir sonuç. Yani hep diyoruz: 'Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenin Allah belasını versin' diye. Ben açık söylüyorum: Bizler de fırsat vermeyelim. Yanlızca Allah'a havale etmeyelim, biz de görevimizi yapalım. Geldiğim günden beri söylediğim şey, şu: 'Arkadaş, biz dürüst adamın arkasındayız.' Yani, bir insanın kendisinin dürüst olması yetmiyor, mahiyetini de dürüst hale getirmesi lazım. Herhangi bir kurum amiri, tabanına da hakim olacak. O kurumda komple bir temizlik istiyoruz. Bunu tekrar ilan ediyorum. Yeni yılın 9. gününde biz hırsızlık, yolsuzluk, vurgun, soygun istemiyoruz. Hem Elazığ için istemiyoruz hem de Türkiye için istemiyoruz ve bunda herkesin görevi var. Basın da duyduğunu gördüğünü bize iletsin. Biz kesinlikle katı davranacağız" diye konuştu.

"BİZ KENDİMİZİ DÜZELTİRSEK, TÜRKİYE DÜZELİR"

Türkiye'nin üç-beş milli konusu olduğunu söyleyen Vali Muammer Muşmal, "Birincisi hırsızlık, ikincisi yolsuzluk ve israf, üçüncüsü ağaçsızlık ve terörle mücadele. Bunlar, milli seferberlik gibi düşünülmediği müddetçe Türkiye'de önlenemez. Yani ağaçlandırmayı 70 milyon insan kendi işi gibi görmezse bu işi çözemez. Hepimizin bir görevi var. Hırsızlıkta aynı, yolsuzlukta aynı, israfda aynı. Türkiye'de korkunç bir israf var. Başka bir ülkeyi bizim yaptığımız israf doyurur. Bu bir milli mesele, herkes Türkiye'nin düzelmesini birbirinden bekliyor. Halbuki, kendimizi düzeltirsek Türkiye düzelir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber