'Bankomat diplomat'a açıklama: Her kurumda uygun olmayan personel var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2007 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, "bakanlıkta yüzlerce bankamatik diplomat" olduğuna ilişkin iddialar karşısında, her kamu kurumunda bazı nedenlerle aktif olarak görev yapması uygun bulunmayan personel olduğunu, ancak bunların Dışişleri Bakanlığı'nda minimum sayıda bulunduğunu belirtti.

Yetkililer, "Bir ikinci katibin uzun süredir bakanlığa uğramadığı halde maaşını düzenli olarak aldığına ve Dışişleri Bakanlığında 'bankamatik diplomat' olarak nitelenen bu tür memurların sayısının yüzlerce olduğuna" ilişkin iddialara karşılık, her kamu kurumunda aktif görev verilmesi uygun olmayan personel bulunduğuna işaret etti.

Kaynaklar, bu konuda yasal işlem yapılması için Maliye Bakanlığı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasıyla ilgili olarak bakanlığa henüz bildirim ulaşmadığını ifade etti.

Bazı sağlık nedenlerinden dolayı aktif görev yapması uygun bulunmayan ve 1991'de memurluktan çıkartılan söz konusu ikinci katibin 1995 yılında mahkeme kararıyla memurluğa geri döndüğü belirtilirken, kaynaklar, bunun gibi bazı nedenlerle aktif görev verilemeyen personel sayısının Dışişleri Bakanlığında minimum sayıda olduğunu ifade ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber