İlköğretimde uygulamalı ve fıkralı din dersi

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 10 Ocak 2007 06:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim 4'ten 8'e kadar sınıfların Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin müfredatını değiştirdi. Dersler, 2007-2008 öğretim yılından itibaren uygulamalı ve fıkralar eşliğinde anlatılacak.

Yeni müfredata göre öğrenciler, 4. sınıfta 'Din ve Ahlak Hakkında Neler Biliyoruz, Hz. Muhammed'i Tanıyalım, Kuran-ı Kerim'i tanıyalım, Sevgi Dostluk ve Kardeşlik, Aile ve Din', 5. sınıfta 'Allah İnancı, İbadet Konusunda Bilgilenelim, Hz. Muhammed ve Aile Hayatı, Kur'an'da Kıssalar, Vatanımızı ve Milletimizi Seviyoruz', 6. sınıfta 'Peygamberlere ve İlahi Kitaplara İnanç, Namaz İbadeti, Son Peygamber Hz. Muhammed, Kuran-ı Kerim'in Temel Eğitici Nitelikleri, İslam'ın Sakınılmasını İstediği Davranışlar, İslamiyet ve Türkler', 7. sınıfta 'Melek ve Ahiret İnancı, Ramazan Ayı ve Oruç İbadeti, Bir İnsan ve Peygamber Olarak Hz. Muhammed, Kur'an'da Akıl ve Bilgi, İslam Dinine Göre Kötü Alışkanlıklar, Kültürümüz ve Din', 8. sınıfta 'Kaza ve Kader, Zekât, Hac ve Kurban İbadeti, Hz. Muhammed'in Hayatından Örnek Davranışlar, İslam Düşüncesinde Yorumlar, Din ve Güzel Ahlak, Dinler ve Evrensel Öğütler' konulu ünitelerle işlenecek.

Dersler eski programda olduğu gibi uygulamalı anlatılacak. Uygulamalarda, dargın öğrenciler barıştırılacak, sınıf içinde yardım kampanyası düzenlenecek, imkanlar ölçüsünde huzur evi, çocuk yuvaları, çevredeki yaşlı ve hastalar ziyaret edilecek. Şehitliklerin de ziyaret edileceği derste, 'Namaz İbadeti' ünitesindeyse sınıf gruplara ayrılarak, abdest, boy abdesti ve teyemmümün hangi durumlarda ve nasıl yapıldığı araştırılacak ve sınıfta sunulacak. Öğrencilerden, hacca giden birisiyle röportaj yapmaları istenecek.

Müfredatta Nasretttin Hoca fıkralarından da yararlanılacak. Namazın hazırlık aşamaları, türleri, hükümleri de şemayla anlatılan yeni müfredatta öğrencilerin, kısa duaları Türkçe anlamlarıyla öğrenmeleri istenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber