PTT'de çalışana ikramiye talebi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2007 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Haber-Sen, 2006 yılında hedeflenen karın yakalandığı PTT'de, çalışanlara, özverili çalışmanın karşılığı olarak 1 maaş ikramiye verilmesi İçin başvuruda bulundu.

Alınan bilgiye göre, sendika, ikramiye talebini, PTT Genel Müdürü Osman Tural ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin'e iletti.

PTT Genel Müdürlüğüne yapılan başvurunun dilekçesinde, son yıllarda PTT'nin hizmet çeşidi ve iş hacminin artmasının, çağın gereklerine göre PTT'ye yeni bir imaj kazandırılmasının, müşteri memnuniyeti ve güveni sağlanmasının, çalışanların özverili çalışmasıyla sağlandığı belirtildi.

Dilekçede, 49 bin personel çalışması gereken kurumda, tüm bu hizmet ve yeniliklerin 29 bin personelin büyük bir bölümünün senelik izinlerini dahi kullanmadan çalışmalarıyla gerçekleştirilebildiği ifade edildi.

PTT'nin, 2005 yılı sonunda ''yılın en başarılı kurumu'' seçildiğine, 2006 yılında da hedeflenen 200 milyon YTL kar payını yakaladığına işaret edilen dilekçede, şunlar kaydedildi:

''PTT'nin eksik kadrolarıyla da olsa 2007 yılında başarı çıtasını yükseltebilmesi, vatandaşın güven ve memnuniyetini daha fazla kazanması için çalışan personelin moralinin yüksek tutulması gerekmektedir. Bu nedenle, kurum personeline Ocak 2007 ayında ödenmek üzere bir maaş tutarında ikramiye verilmesi sendikamızca uygun mütalaa edilmektedir.''

Dilekçede ayrıca, PTT Genel Müdürlüğü bünyesindeki başmüdür ve merkez müdürlerinin, kurumun başarısı için büyük gayret sarf ettikleri, bu makamlarda bulunan kişilerin yıl içerisinde, yüzlerce müşteri ve misafir ağırlamak zorunda kaldıkları belirtildi.

Başmüdür ve merkez müdürlerinin denge tazminatından faydalanamadıkları için büyük mağduriyet içerisinde bulundukları dile getirilen dilekçede, ''Bu mağduriyetlerini az da olsa gidermek amacıyla, temsil ödeneği verilmesi çalışma şevkini artıracaktır'' denildi.

Türk Haber-Sen Genel Mevzuat Sekreteri Beyazıt Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PTT'nin yakaladığı başarının çalışanlara ait olduğunu söyledi.

Kurumun kendisine ayrılan kadronun yarısına yakın çalışanla hizmet verdiğine işaret eden Bayraktar, şöyle konuştu:

''Arkadaşlarımız izinlerini kullanamıyorlar. Evlerine iş götürmek durumunda kalıyorlar. Bugünkü personel sayısı yeni emekliliklerle daha da azalacak. Vermeden almak Allah'a mahsus. Siz bir şeyler verirseniz, çalışanlar çalışmalarının karşılığını aldıklarını görüp, daha hevesli çalışırlar. Çalışanların mutluluğu sağlanırsa kurumun başarası daha da artacaktır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber