Büyükşehir Belediye Kanununda değişiklik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2007 14:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM İçişleri Komisyonu, Büyükşehir Belediye, Belediye ve Mahalli İdare Birlikleri Kanunlarında değişiklik öngören kanun teklifini kabul etti.

Teklife göre, birleşme ve katılma sonucu büyükşehir sınırlarına dahil olan belediyelerin toplu taşıma ve itfaiye gibi birimlerinde görev alan personel, özlük haklarıyla birlikte büyükşehir belediyelerine devredilecek.

Ayrıca, birleşme ve katılmalardan sonra yada tüzel kişiliği kaldırılan belediyelerin imar planı yapmaları yeni düzenlemelere bağlanıyor.

Mahalli İdare Birlikleri de yapacakları her türlü ihalede Kamu İhale Kanunu hükümlerine tabi olacaklar.

Sivil hava ulaşımına açık havaalanları ile bu havaalanları bünyesinde yer alan tüm tesislere, işyeri açma ve çalışma ruhsatı, belediye sınırı il sınırı olan illerde (İstanbul ve Kocaeli) büyükşehir belediyeleri, diğer illerde ise il özel idareleri tarafından verilecek.

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürü Ercan Topaca, uygulamada ortaya çıkan sorunların giderilmesi için kanun teklifinin gerekli olduğunu belirterek, teklifin yasalaşmasından sonra KÖYDES projesinde görev alan ancak yükümlülüklerini yerine getirmeyen müteahhitlerin yasaklanabileceğini söyledi.

Topaca, havaalanlarında uçaklara yakıt veren işyerlerinin de lisansları olmasına karşılık ruhsatları bulunmadığını belirterek, ''Bu işyerlerine ruhsat verme konusunda yasal boşluk var. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu bu şirketlere ruhsat vermeyi reddediyor. 2007 yılında uçakların kalkamaması tehlikesiyle karşı karşıya kalabilirdik'' diye konuştu.

Topaca, kanun teklifi ile yasal boşluğun giderileceğini sözlerine ekledi.

Komisyon, AK Parti Bingöl Milletvekili Abdurrahman Anik'in oto galerilerinin şehir dışına taşınmasını öngören kanun teklifini, İçişleri Bakanlığı yetkilisinin karşı çıkması üzerine görüşmedi.

CHP milletvekilleri teklifin görüşülmesini isterken, AK Parti'li Anik, teklifini geri çektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber