HDP'liler aylarca Hurşit Külter kayıp provokasyonu yapmış

HDP'liler aylarca Hurşit Külter kayıp provokasyonu yapmış, ancak Külter'in Kerkük'te görülmesiyle yalan ortaya çıkmıştı. HDP şimdi de Şırnak cezaevinde işkence yapılıyor iddiasını ortaya attı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bu iddiayı da raporlarla yalanladı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 24 Ekim 2016 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HDP'liler aylarca Hurşit Külter kayıp provokasyonu yapmış

HAKKI KURBAN

Uzun bir süre "Hurşit Külter gözaltında kayboldu" provokasyonu yaparak halkı galeyana getirmeye çalışan HDP'liler, Külter'in Kerkük'te ortaya çıkmasının ardından bu kez "Şırnak Cezaevinde işkence" iddiasıyla yaygaraya başladı. İddialar, HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan tarafından gündeme getirildi. Özkan, verdiği soru önergesinde, Şırnak T tipi cezaevinde kalan 14 yaşındaki tutuklu R.D.'nin her gün farklı çocuklar tarafından dövüldüğünü, kafasına demir vurularak bayıltıldığı, tecavüz edilmekle ve elektrik verilmekle tehdit edildiğini iddia etti.

RAPORLARLA YALANLANDI

Özkan'a yanıtı, gerekli incelemeler sonrası Adalet Bakanı Bekir Bozdağ verdi. Bakan Bozdağ, yapılan araştırmalar neticesinde tutuklu R.D.'nin, Şırnak T tipi Kapalı Ceza İnfaz kurumunda mevzuat hükümlerine uygun bir odada barındırıldığını vurguladı.

ASILSIZ VE GERÇEK DIŞI

Şırnak Devlet Hastanesi tarafından verilen raporlarda da, herhangi bir darp, yaralama, elektriğe tutulma ve cinsel istismara ilişkin bir bulguya rastlanmadığının altını çizdi. "İddialar tamamen asılsız ve gerçek dışı" diyen Bozdağ, Şırnak Cezaevinin, "tutukevleri izleme kurulları" tarafından düzenli olarak ziyaret edildiğini, hazırlanan raporların da TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanlığına, Adalet Komisyonuna, Meclis'te grubu bulunan siyasi parti başkanlıklarına gönderildiğini bildirdi.

KÜLTER YALANI DA BOŞA ÇIKMIŞTI

HDP, bir süre önce de, Demokratik Bölgeler Partisi Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter'in, güvenlik güçleri tara fından gözaltına alındıktan sonra kaybolduğunu öne sürmüştü. Aylarca bu konu üzerinden propaganda yaparak halkı galeyana getirmeye çalışan HDP'lilerden Eş Başkan Selahattin Demirtaş da, Külter'in fo toğraflarıyla Meclis kürsüsünden devlete yönelik ağır iddialar dillendirmişti. Buna karşın Külter, 133 gün sonra Kerkük'te ortaya çıkmış ve güvenlik nedeniyle aylarca açıklama yapmadığını öne vürmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber