Saadet Partisi'nin genel başkanı değişiyor

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu, 30 Ekim'deki kongrede 1941 doğumlu Temel Karamollaoğlu'nun aday olduğunu açıkladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Ekim 2016 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Saadet Partisi'nin genel başkanı değişiyor

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulunun verdiği karara göre, partinin genel başkan adayı Temel Karamollaoğlu olarak açıklandı.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu'nun, 6. Olağan Büyük Kongresi, 30 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek.

Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya, YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün yanısıra Recai Kutan, Şevket Kazan, Ahmet Tekdal, Yasin Hatipoğlu, Temel Karamollaoğlu ve Mustafa Kamalak katılmıştı.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU KİMDİR?

1941 yılında doğdu. Manchester Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü mezunu olan Temel Karamollaoğlu, çeşitli devlet kurumlarında görev yaptı.

Refah Partisi'nden Sivas Belediye Başkanı seçilen Temel Karamollaoğlu, onun dönemindeyken gerçekleşen Sivas Madımak provokasyonunda hedefe konuldu. Belediye başkanlığı döneminden sonra Refah Partisi'nden Sivas'tan milletvekili seçildi.

16'ncı, 20'nci ve 21'inci dönemlerde milletvelliği yaptı. Saadet Partisi'nde siyasi hayatını devam ettiren Temel Karamollaoğlu partinin büyük kongrede aday gösterilmesi bekleniyor.

Parti genel merkezi tarafından Yüksek İstişare Kurulu imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, "Saadet Partisi'nin en kısa zamanda en büyük parti olmasını temin için gereken bütün "Çelikleşme" ve "Yeni Hamle" çalışmalarını planlı ve programlı bir şekilde yapmak hususlarında elinden gelen gayreti göste-receği inancıyla yeni Genel Başkan olarak, Genel Baş-kan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu beyin uygun olacağını kararlaştırmıştır." denildi.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Saadet Partimiz, "Çelikleşme" ve "Yeni Hamle" he-deflerini güden 6. Olağan Büyük Kongresini 30 Ekim 2016 tarihinde yapmayı kararlaştır-mıştır.

Cenab-ı Allah'tan bu kongremizin Türki-ye'nin ve bütün insanlığın kurtuluşuna ve-sile olmasını diliyoruz.

Bu Kongre münasebetiyle "Yüksek İsti-şare Kurulumuz":

1) 21 Ekim Cuma günü yaptığı toplantıda 6.Olağan Büyük Kongreye tek liste ile girilmesi kararını almıştı.

2) Öncelikle 5 yıldan beri partimiz genel başkanlığını yürüten Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa Kamalak beyefendiye camiamız ve milletimiz adına teşekkür etmeyi önemli bir görev ve vecibe saymaktadır.

3) Kurulumuzca, yapılacak kongreye yeni bir genel başkan adayı ile gidilmesi uygun görülmüştür. Bu sebepten dolayı Büyük Kongremiz; yeni bir Genel Başkan, Genel İdare Kurulu ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerini seçme görevini sahip olduğu yüksek şuur ve sadakatle ifa edecektir. Büyük Kongremizin men-suplarının bu görevleri milletimiz için en başarılı bir şekilde yerine geti-receğinden emin bulunuyoruz.

4) Yüksek İstişare Kurulumuz yapılan geniş istişarelerden sonra bugün yaptığı toplantıda da:

Saadet Partisi'nin en kısa zamanda en büyük parti olmasını temin için gereken bütün "Çelikleşme" ve "Yeni Hamle" çalışmalarını planlı ve programlı bir şekilde yapmak hususlarında elinden gelen gayreti göste-receği inancıyla yeni Genel Başkan olarak, Genel Baş-kan Yardımcısı Temel KARAMOLLAOĞLU beyin uygun olacağını kararlaştırmıştır.

Bu kararımızı, muhterem parti mensuplarımıza ve kamuoyuna saygıyla arz ederiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber