Polisin cinayeti yasak aşk yüzünden

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2007 09:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

KONYA'da dün akşam Afra Alışveriş Merkezi önündeki parkta, sevgilisi Neşe Balaban (27) ile yanında gördüğü özel güvenlik görevlisi Adnan Kılınç'ı (30) başlarına ateş ederek öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan polis memuru Azmi Özer (34) tutuklanarak cezaevine konuldu. Neşe Balaban Konya'da, Adnan Kılınç ise memleketi Malatya'da toprağa verildi.

Dün saat 19.00 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Afra Alışveriş Merkezi önündeki Necmettin Erbakan Parkı'nda meydana gelen olayda, Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru 3 çocuk babası Azmi Özer, sevgilisi Neşe Balaban'ı, Afra Alışveriş Merkezi'nde sivil güvenlik görevlisi olarak çalışan Adnan Kılınç ile birlikte gördü. Görgü tanıklarının ifadesine göre öfkeli polis memuru Azmi Özer, önce Adnan Kılınç'a ateş etti. Ardından da kaçmaya çalışan sevgilisi Neşe Balaban'a kurşun yağdırdı. Daha sonra elindeki telsizle, ?Sakın Yanıma yaklaşmayın. Bir tek Ercan Müdürüm gelsin. Canınızı yakarım' diye anons eden Azmi Özer, olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürü Ercan Taştekin'e teslim oldu. Sorgusu tamamlanan Azmi Özer, bu sabah Cumhuriyet Savcılığı'na çıkarıldı. Özer, tutuklanarak, Konya E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

ÖLEN GÜVENLİKÇİ 2 ÇOCUK BABASI

Afra Alışveriş Merkezi'nde özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Adnan Kılınç'ın 3 yıl önce Malatya'dan Konya'ya geldiği, 2 çocuk babası olduğu belirtildi. Adnan Kılınç'ın cenazesi yakınları tarafından gece Numune Hastanesi Morgu'ndan alınarak Malatya'ya götürüldü. Kılınç, burada toprağa verildi.

Polis sevgilisinin kurşunlarıyla can veren Neşe Balaban'ın, Afra Alışveriş Merkezi'nde bir konfeksiyon dükkanında tezgahtar olarak çalıştığı bidirildi. Yaklaşık 4 ay önce işe başlayan Neşe Balaban'ın daha önce Afra Alışveriş Merkezi'nde bir restoranda çalıştığı, Adnan Kılınç ile de burada tanıştığı kaydedildi. Neşe Balaban'ın iş arkadaşları, ?Neşe, restoranda çalışırken polis memuru Azmi Özer ile özel güvenlikçi Adnan Kılınç, Afra Alışveriş Merkezi'nde tekme tokat kavga etti. Hatta, Neşe'nin bu olayın üzerine restorandaki işine son verildiği söylendi'' dedi.

EVLENMEYİ DÜŞÜNÜYORMUŞ

Neşe Balaban'ın daha önce evlendiği ve 2 yıl süren evliliğinin ardından boşandığı kaydedildi. Polis memuru Azmi Özer'in, ifadesinde, ?Evliyim ve Neşe Balaban ile bir süredir ciddi ilişkimiz var. Eşimden ayrılıp, Neşe ile evlenmeyi düşünüyordum. Olay anında, Afra Alışveriş Merkezi'nin önünde, Neşe'yi bir erkekle gördüm. O anda kendimi kaybetmişim'' dediği öne sürüldü.

Neşe Balaban'ın cenazesi Şeyhşamil Mahallesi Camii'nde kılanan cenaze namazının arıdndan, aynı mahalledeki Gökçiçek Siteleri'ndeki evinin önüne getirildi. Burada dua edilmesinin ardından cenaze, Üçlerbey Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze töreni sırasında annesi Zeynep ve Babası Mehmet Balaban güçlükle ayakta durabildi.

KANLI ELBİSELERİ ATTILAR

2 kişiyi öldüren polis memuru Azmi Özer'in, sorgusunun ardından adliyeye sevki sırasında görevli polisler, gazetecilerle adeta köşe kapmaca oynadı. Sabah erken saatlerde adliye binasına getirilen Özer'in görüntüsünün alınmaması için gazetecileri oyalayan polisler, ?Asayiş Şube Müdürü Ercan Taştekin'in talimatı var. Bu görüntü alınmayacak'' dedi. Özer'in adliye binasından gizlice çıkarılmasının ardından, olayda hayatını kaybeden Neşe Balaban ile Adnan Kılınç'ın kanlı kıyafetleri dışarı atıldı. Polisler tarafından elbiselerin atıldığı yöne yönledirilen gazetecilerin, kanlı kıyafetleri görüntülemesi sağlandı. Dışarı atılan kanlı elbiseleri, adliyeye gelen vatandaşlar merakla inceledi. Vatandaşlar, kıyafetlerin polisler tarafından dışarı atıldığını iddia etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber