İnternette bağımlılığa dikkat

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2007 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Gülten Seber, zamanının büyük kısmını internette geçiren kişilerin iş ve okul hayatında verimliliğinin düştüğünü, aile ve iş hayatında sorunlar görüldüğünü söyledi.

Prof. Dr. Seber, insanların son 10 yıldır yoğun olarak kullandığı internetin dünyada yaklaşık 200 milyon kişiyi etkilediğini belirterek, milyonlarca kişinin, dil, din, ırk ve cinsiyet ayrımı yaşamaksızın sanal dünyada buluşup sohbet etme imkanı bulduğunu kaydetti.

Arama motorları aracılığıyla internet kullanıcısının, istediği ve aradığı bilgilere kısa sürede ulaşılabildiğini, her türlü internet mağazalarının 24 saat binlerce kişiyi ağırladığını anlatan Prof. Dr. Seber, şöyle konuştu:

"Ancak, internetin hayatımıza getirdiği bu faydalarının yanı sıra psikolojik, sağlık ve sosyal problemleri de gündeme getirmiştir. İnternetin yararlarının dışında gündeme gelen psikolojik sağlık ve sosyal problemleri özellikle okul çağındaki gençlerde bağımlılık yaratan bir süreç yarattı. Zamanının büyük kısmını internette geçiren kişilerin iş ve okul hayatında verimlilik düşüyor, aile ve iş hayatında sorunlar görülüyor."

Seber, internet bağımlılığı göstergelerinin "aksatmadan her gün internete girmek, internete girdikten sonra zaman kavramını yitirmek, gündüz uyuyup sabaha kadar gece internette kalmak, gittikçe gerçek dünyadan el ayak çekmek, yemek yemeyi unutmak. Bilgisayar ekranı başında bir şeyler atıştırmak, internette çok fazla vakit geçirdiğini inkar etmek, hızla gerçek dostları unutmak, sanal dostluklar geliştirmek, günde birkaç kez elektronik mesaj kutusuna bakmak, iş saatlerinde de internete girmek, oyun oynamak, aile üyeleriyle ilişkiyi en aza indirmek" olduğunu bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber