Eğitim İş: Atatürk'e hakaret eden müfettiş hala görev yapıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2007 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, Konya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir seminerde Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle 1 yıl hapis cezası verilen ve cezası ertelenen müfettişin halen görev yaptığını bildirerek, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'ten müfettişin görevden alınmasını istedi.

Adıbelli, yaptığı yazılı açıklamada, İlköğretim Müfettişi Etem Gürsu'nun, Konya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir seminerde, ?Atatürk'e ve manevi şahsiyetine hakaret? ettiği gerekçesiyle mahkemede yargılandığını ve 1 yıl hapis cezası verildiğini, cezanın ertelendiğini kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin yaptıkları incelemede ise Etem Gürsu hakkında disiplin ve idari yönden işlem yapılmasına gerek olmadığına karar verildiğini ifade eden Adıbelli, hakkında kesinleşmiş yargı kararı bulunan müfettişin halen Konya Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olarak görev yaptığını öğrendiklerini belirtti.

Adıbelli, ?Eğitim-İş olarak 'Belge getirin gereğini yaparım' diyen Milli Eğitim Bakanı Çelik'ten, Atatürk'e ve manevi şahsiyetine hakaret suçlamasıyla hakkında kesinleşmiş yargı kararı bulunan bu kişi hakkında gereğini yapmasını, bir an önce görevden almasını beklemekteyiz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber