Unakıtan'dan 'fişinizi alın' çağrısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2007 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, vatandaşların 2007 yılında fiş biriktirme zorunluluğunun kalktığını anımsatırken, "Ama alışverişlerde mutlaka fişinizi alın. Fiş almayanlar denetleniyor" dedi.

Avrupa Birliği-Eşleştirme Projesi tanıtım toplantısına katılan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, kamu mali yönetiminin AB'ye uyumu konusunda yapılan çalışmaları anlattı. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Unakıtan, Halkbank'ın özelleştirilmesine ilişkin ilişkin yasanın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e gönderildiğini, onaylanması durumunda hızlı bir şekilde karar çıkaracaklarını söyledi. Özelleştirme Yüksek Kurulu kararının çıkmasının ardından satış sürecinin başlayacağını anlatan Bakan Unakıtan, prosedürde bir gecikme olmayacağını ifade etti. IMF'ye sunulan Niyet Mektubu'nda Halkbank'ın satış takviminin mayıs ayı olarak belirtildiğinin anımsatılması üzerine Unakıtan, "Niyet Mektubu'nda belli verilere göre tahminde bulunulur. Şu anda bir gecikme yok" dedi. Unakıtan, bütçe giderlerinin belli olduğunu ancak netleştikten sonra açıklayacaklarını da kaydetti.

YABANCI YATIRIMCIYA KOLAYLIK

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, yabancı yatırımcılar için mukimlik belgesi getirilmesi zorunluluğunun kaldırıldığını söyledi. Unakıtan, 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren geçerli olan bu düzenlemenin yabancı fonlarda sıkıntı yaratması nedeniyle kaldırıldığını kaydetti. Unakıtan, konuya ilişkin tebliğin birkaç gün içerisinde yayınlanacağını bildirdi.

FİŞİNİZİ ALIN

Unakıtan, "vergi iade sistemini değiştiren ve geçim indirimi getiren" yasa teklifinin Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda Alt Komisyon'a havale edildiğinin anımsatılması üzerine de, "Vatandaşların 2007'de fiş toplamasına gerek yok. Ancak alışverişlerinde mutlaka fiş alsınlar. Fiş almayanlar denetleniyor" dedi.

BANKA SATIŞLARINDA LİMİT YOK

Bankacılık sektöründe artan yabancı payı konusunda yöneltilen soruyu da Unakıtan, "Bankaları yerliler alır, yabancılar alamaz diye bir hüküm yok. AB ile müzakere ediyoruz. Türkiye'nin yabancı sermayeye ihtiyacı var. Yatırımın artması zorunlu. Bankacılık sektörüne ilişkin bir limit öngörümüz yok" diye yanıtladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber