Bu tarihlere dikkat! İşte indirimli satış günleri...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2007 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Sanayi ve Ticaret Alt Komisyonunda kabul edilen indirimli satışlara ilişkin kanun teklifine göre; mağazalar kış sonu indirimlerini 15 Ocak-1 Mart, yaz sonu indirimlerini ise 15 Temmuz-1 Eylül günleri arasında yapabilecek.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin'in başkanlığında toplanan Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Sanayi ve Ticaret Alt Komisyonunda, AK Parti Konya Milletvekili Özkan Öksüz ile İstanbul Milletvekili Gülseren Topuz'un, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifleri birleştirilerek ele alındı.

Değiştirilerek kabul edilen teklife göre, indirimli ve tasfiye nedeniyle yapılacak satışlara tanım getirildi. Perakende satışlarda geçerli olmak koşuluyla, mevsim değişmeleri, ticari işletmelerin tasfiyesi, işyeri değişikliği ya da benzer nedenlerle indirim miktarı veya oranıyla yapılan satışlar; indirimli satış olarak nitelendirilecek.

Mevsim değişmesi nedeniyle öngörülen indirimler, kış mevsimi sonunda 15 Ocak-1 Mart, yaz mevsimi bitiminde ise 15 Temmuz-1 Eylül arasında yapılabilecek. Diğer nedenlerle yapılan indirimlerin süresi 2 ayı aşamayacak. İndirimli satışa konu edilen mal veya hizmetlerin indirimli satış fiyatı ve etiket fiyatı, tarife listelerinde indirimden önceki ve indirim oranıyla birlikte gösterilecek. İndirimli satışlara ilişkin ticari reklam ve ilanlarda, indirim döneminin başlangıç ve bitiş tarihleri belirtilecek.

Bir ticari işletmenin tasfiye nedeniyle indirimli satış yapabilmesi için, indirimli satılacak ürünlerin envanterini, üyesi olduğu ticaret ve sanayi odalarına veya esnaf ve sanatkar oralarına verecek. Ticari işletme, buradan

gerekli izini aldıktan sonraki 6 aylık sürede, tasfiye nedeniyle indirimli satışları 2 ayı aşmayacak bir sürede tamamlayacak.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, indirimli satışların usul ve esaslarını, bir yönetmelikle düzenleyecek. Bakanlık, ticaret ve sanayi odaları veya esnaf ve sanatkarları odaları, indirimli satışların uygulanması ve izlenmesine ilişkin işlemleri yürütmede, ayrı ayrı görevlendirilecek.

BU KURALA UYMAYANLARA CEZA

İndirimli ve tasfiye nedeniyle yapılacak satışlarda kurallara aykırı hareket edenlere 10 bin YTL para cezası verilecek.

Alt Komisyon, hazırladığı raporu Sanayi ve Ticaret Komisyonuna iletecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber