Eczacılar Pazar günü İstanbul'da miting düzenleyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2007 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Kaplan, son 3 yılda sağlık ve ilaç alanındaki gelişmelerin eczacılarda büyük tepki birikimine neden olduğunu belirterek, 14 Ocak Pazar günü Kadıköy'de miting düzenleyeceklerini bildirdi.

İstanbul Eczacı Odası'nda basın toplantısı düzenleyen Kaplan, yaşanan gelişmelerin eczacılarda büyük tepki birikimine neden olduğunu, bunu meydanlara çıkıp haykırmak istediklerini ifade etti.

Eczacılık alanında büyük kaos ve belirsizlik bulunduğunu, Şubat 2004'teki ilaç kararnamesiyle eczacıların kar hadlerinin düştüğünü iddia eden Kaplan, kamudaki geri ödeme sorununun devam ettiğini, AB ülkelerinde eczaneler devletten paralarını bir hafta içinde alırken, Türkiye'de bunun 6 ayı bulduğunu ileri sürdü.

Kaplan, Türkiye'deki 23 bin eczaneden ancak 2-3 bininin durumunun iyi olduğunu, yapılan yasal değişikliklerin meslek yaşamlarını alt üst ettiğini savunarak, bunların yabancı çok uluslu ilaç sanayinin beklentisi doğrultusunda gerçekleştirildiğini ve ülkede sağlık ve ilaç alanında denetlenemeyen bir liberalizmin amaçlandığını iddia etti.

Kaplan, "mitinge Türk Eczacıları Birliği'nin (TEB) neden destek vermediğine" ilişkin bir soru üzerine de, "TEB, siyasi iktidarın dümen suyundadır. İzlediği politikalarla eczacının mağduriyetine karşı çıkmamıştır. Bu da bizim şansızlığımızdır" diye konuştu.

Mitinge, Bursa, Edirne, Balıkesir, Eskişehir, İzmir'in de aralarında bulunduğu 18 ilden odaların, Ankara ve Adana'nın da yer aldığı 6 ilden ise eczacıların katılacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber