Belediye Başkanı: Şerefsizler, belge varsa savcılığa versin

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 11 Ocak 2007 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep merkez Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, bir gazetecinin kendisine ait devekuşu çiftliğinde 'kaçak elektrik kullanıldığı' yolunda tutanak tutulup tutulmadığı yönündeki sorusuna sert tepki vererek, "Varsa ellerinde belge gitsin savcılığa başvursunlar. Bunu iddia eden o şerefsizler, varsa bir gerçek çıksın konuşsunlar" dedi

11.01.2007

Başkan Ömer Can'ın Belediye Meclis Salonu'nda Şahinbey Belediyesi voleybol takımıyla ilgili düzenlediği basın toplantısı sırasında bir gazeteci, Cebeler Köyü'nde kendisine ait devekuşu çiftliğinde kaçak elektrik kullanıldığı için TEDAŞ'ın tutanak tuttuğu yönündeki iddiayı sordu. Soruya sinirlenen Can, "Onu iddia edenlere sorun. Benim bu memlekette 27 yıllık iş hayatım var. Bugüne kadar hiç bir yüz kızartacak yerde bulunmadım ve tasvip etmedim. Varsa böyle bir iddia şirketimin faturaları da, iş kayıtları da ortada. Böyle bir şey bugün niye gündeme geldi anlamadım. Tabii ki başarılı olunca mutlaka bir şeyler takmak zorundalar" diye konuştu.

"BİR ŞEY VARSA CEZAMI ÇEKERİM"

Gazetecinin devekuşu çiftliğindeki 0616069 numaralı aboneye 8583-183 sayılı tutanak tutulduğuna dair belge olduğunu söylemesi üzerine daha da öfkelenen Başkan Ömer Can şöyle konuştu:

"Varsa getirin belgeyi televizyonlara verin, savcılığa verin. Ben sizinle arkadaş gibi konuşurum. Ama sabote etmeye kalkarsanız bundan hoşlanmam. Devletin kurumları çalışıyor. Savcılık, adliye, TEDAŞ ve hukuk çalışıyor. Varsa verirler mahkemeye işlem yaptırırlar. Siz bunu daha önce yine yapmadınız. Bir sene sonra bugüne denk getiriyorsunuz. Bir şey varsa suç duyurusunda bulunurlar, ben de gereken cezamı çekerim. Bakın konuşurken rengim bile değişmiyor, rahatım çünkü. Bu memlekete 27 yıldır hizmet veren Ömer Can'ı az çok tanımış olmanız lazım."

"ŞEREFSİZLER CEVAPLASIN"

Aynı gazetecinin, Şahinbey Voleybol Takımı'nın Macaristan'daki karşılaşmasına TEDAŞ Gaziantep İl Müdürü Ali Akbağ'ın da götürüldüğü yönündeki sorusuna, "Toplum artık bu gülünecek şeylerden vazgeçti. Bundan beş ay önce de `Ömer Can belediyenin 50 milyon YTL'sini çarptı İsviçre'ye kaçtı. Yakalamak için operasyon düzenlendi. Suriye'ye geçti' deniliyordu. O şerefsizler çıksın bugün sizin karşınızda cevaplasınlar. Ömer Can hala yerinde. Bizim görevimiz iş yapmak, başarılı olmaktır. Bunlar çirkin şeyler. Gaziantep bu dedikodulara çok şahit oldu" yanıtını veren Başkan Can, TEDAŞ Müdürü'nün Macaristan'a neden götürüldüğü sorusunu ise yanıtlamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber