'İşkence iddialarını incelemek için komisyon kurduk'

Bozdağ,"Türkiye, işkence ve kötü muamele konusunda sıfır tolerans gösterir. İşkence ve kötü muamele suçlarından zaman aşımını kaldırdık. Bugün böyle bir suça karışan biri olursa sadece bu dönem değil, 10 yıl sonra, 20 yıl sonra yargıya hesap vermenin kapısını açtık. Şu anda Türkiye cezaevlerindeki işkence ve kötü muamele iddialarını incelemek üzere bakanlık olarak bir birim oluşturduk.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2016 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'İşkence iddialarını incelemek için komisyon kurduk'

Cezaevlerindeki işkence iddiası

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ üyeliğinden tutuklananlara hapishanelerde işkence yapıldığı iddialarının hatırlatılması üzerine ise şunları kaydetti:

"Türkiye, işkence ve kötü muamele konusunda sıfır tolerans gösterir. İşkence ve kötü muamele suçlarından zaman aşımını kaldırdık. Bugün böyle bir suça karışan biri olursa sadece bu dönem değil, 10 yıl sonra, 20 yıl sonra yargıya hesap vermenin kapısını açtık. Şu anda Türkiye cezaevlerindeki işkence ve kötü muamele iddialarını incelemek üzere bakanlık olarak bir birim oluşturduk. Bu birim her iddiayı ve haberi inceliyor, aynı gün mümkün olursa hemen, mümkün olmazsa bir gün sonra veya iki gün sonra o konunun aslı neyse kamuoyuna açıklıyoruz. Aslı yoksa aslı olmadığını açıklıyoruz. Eğer bir şüphe varsa onunla ilgili derhal adli ve idari soruşturma başlatıyoruz.

Biz Türkiye'deki cezaevlerinde işkence ve kötü muamele olmadığını her defasında ifade ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber