İşte Türkiye'de eğitim böyle düzelir

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 12 Ocak 2007 07:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Çelik talimat verdi. MEB müfettişleri Türkiye'yi karış karış gezip sorunları dinliyor, çözümleri aktarıyor... Müfettişler hazırladıkları raporu Çelik'e, Çelik de il milletvekillerine verecek...

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in talimatıyla merkez teşkilatta görev yapan 35 üst düzey bürokrat, 81 ili kendi aralarında paylaşarak denetimler yapıyor. Her bürokrat öncelikle kendi uzmanlık alanıyla ilgili olarak sorunları dinliyor ve o ilde yapılan toplantılarda, bu sorunlara çözüm üretmeye çalışılıyor. Sorun yerinde çözülemeyecek kadar büyükse o ille ilgili olarak rapor hazırlanıp, MEB'de çözüm formülü aranıyor. Bakanlık bürokratları ayrıca kendi uzmanlık alanlarıyla ilgili olarak son yapılan yasal değişiklikler ve genelgelerle ilgili olarak da taşrada görev yapan görevlileri bilgilendiriyor. Şimdiye kadar 54 il bu bölge çalışmalarıyla yerinde incelenirken, bu kervana en son Kahramanmaraş katıldı.

BAKANA RAPOR

İllerde görev yapan bürokratlar hem kendi uzmanlık alanlarıyla ilgili problemleri dinlerken bir yandan da Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitimin daha geniş tabanda ve aktif yapılması için yürüttüğü projeleri ilin üst düzey yetkililerine, il ve ilçe milli eğitim müdürlerine aktarıyor. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de, ortalama iki gün süren ziyaretlerin son günü bölgeye gelerek, önceden giden bürokratlarının temas ve değerlendirmelerini rapor halinde alıyor ve kendisiyle birlikte bölge milletvekillerine, yapılanlar ile yapılacak olanları aktarıyor.

OTURMAK YOK

Bakan Çelik, konuyla ilgili olarak "İllerde bazen gece yarılarına kadar süren toplantılar yapıyoruz. Şimdiye kadar bazı illeri iki üç kez ziyaret ettiğimiz de oldu. O ildeki eğitim sorunlarını yerinde tespit ederken, diğer yandan da eğitimin zemin etüdünü çıkarıyoruz. Eğitimin sorunlarını oturduğumuz yerden değil, bizzat yerinde görerek çözüm yolları arıyoruz. Artık Ankara'dan, masa başından yönetim şeklinin sonuna gelindi" değerlendirmesini yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, yıl sonuna kadar Türkiye'deki tüm iller bu şekilde ziyaret edilip saha taraması tamamlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber