'Türkiye'de yatırım yapana 'yabancı' gözüyle bakmayız'

666 milyar dolar ciroya sahip 21 şirketin üst düzey yöneticileriyle bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, "Bizi eleştirin" dedi ve ekledi: "Kader birliği yapmışız. Türkiye'de yatırım yapan hiç kimseye yabancı gözüyle bakmayız."

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 28 Ekim 2016 01:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Türkiye'de yatırım yapana 'yabancı' gözüyle bakmayız'

Yıldırım, küresel yatırımcıların Türkiye'de hem yeni iş kurma hem de mevcut işlerinin uzun vadede geliştirilmesine yönelik beklentilerinin karşılanacağını da vurguladı. Yıldırım, "Güven noktasında Türkiye'de zerre kadar tereddütünüz olmasın. Türkiye, dünyanın birçok ülkesinden daha güvenli bir ülkedir. Yatırımcının, beklentilerini karşılayan istikrarı temin eden bir yönetim iş başında" diye seslendi.

15 Temmuz girişimine değinen Başbakan Yıldırım şunları söyledi: "Şaka gibi belki size ama silahlı bir darbe teşebbüsünü, silahsız bir güçle alt eden bir Türkiye'den bahsediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağını ve geleceğini seven vatandaşlarımız, demokrasiyi yok etmek isteyenlere hak ettikleri cevabı verdi.

EKONOMİ O GÜN TEMİNATA ALINDI

O gün sadece darbe bastırılmadı. O gün aynı zamanda Türk milleti ekonomiyi de teminat altına aldı. Türk ekonomisinin darbe sonrası görünümü, herhangi bir olayla küresel veya bölgesel olaylardaki görünümü arasında hiç fark olmadı. Merkez Bankası bile piyasalara müdahale etme ihtiyacı duymadı."

BURADA KADER BİRLİĞİ YAPMIŞIZ

Yönetim olarak görevlerinin işadamların işlerini kolaylaştırmak olduğunu belirten Yıldırım, şöyle seslendi: "Yatırımı siz yapacaksınız, parayı siz kazanacaksınız. Ama birçok insana da istihdam sağlayacaksınız. Bize düşen önünüzü açmak. Onun için özellikle sizden şunu istiyorum; Burada her şeyi açık açık söyleyin. 'Söylersek şikayet anlamına gelir. Bundan sonra işlerimiz daha da zora girer' diye düşünmeyin. Asıl gerçekleri bizden saklarsanız o zaman üzülürüz. Sizler, yerli yatırımcılar kim olursa olsun, taş üstüne taş koyan herkesin başımız üzerinde yeri vardır. Türkiye'de yatırım yapan hiç kimseye yabancı gözüyle bakmayız, bunu bilin. Yabancı mefhumu, Türkiye'deki yatırım yapanlar için geçersizdir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber