Protokol yemeğinde 'ilahi krizi' yaşandı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 12 Ocak 2007 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli'nde bürokrat ve belediye başkan eşlerinin yemeğinde ilahi okundu. Kaymakamın eşi rahatsızlığını dile getirince koro da sanat müziğine geçti.

Geçtiğimiz ay Kocaeli Valisi Gökhan Sözer'in eşi Sema Sözer'in ev sahipliğinde Kartepe'deki Green Park Otel'de bir araya gelen protokol eşlerinin bu ay ki buluşma yeri Gebze Bayramoğlu'ydu. Kocaeli'ne bağlı ilçe ve beldelerdeki belediye başkanları, kaymakamlar ve üst düzey bürokratların eşleri, Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan'ın eşi Fahriye Pehlivan'ın konuğu olarak önceki gün Bayramoğlu Hegzagone Otel'de buluştu. Yemekle birlikte Gebze Belediyesi TSM Korosu'nun ilahi söylemeye başlaması salonda buz gibi bir havanın esmesine neden oldu. Özellikle Kocaeli Valisi Gökhan Sözer'in eşi Sema Sözer'in rahatsızlığı yüzüne yansırken, Gebze Kaymakamı M. Emin Avcı'nın eşi Serpil Avcı olaya el koydu. Kaymakam eşi Serpil Avcı oturduğu masadan kalkarak, Kocaeli Valiliği Basın Yayın Müdürü Birsel Kavcı'nın de bulunduğu masaya gitti ve rahatsızlığını dile getirdi.

HESAPLAR ORTAK

Serpil Avcı'nın, "Çok gereksiz. Bunun yeri burası değil" sözlerine masada bulunanların da onay vermesi üzerine ev sahibi Fahriye Pehlivan uyarıldı ve ilahi ziyafeti kesildi. Yemeğe ilahiyle başlanmasından bazı AKP'li protokol eşlerinin de rahatsız olduğu gözlendi. Gebze Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu'nun çalıştırıcısı ve solisti Rafet Menekşe ilahi okumayı kestikten sonra programına Türk Sanat Müziği şarkılarıyla devam etti. İlahi kriziyle ilgili Gebze Belediye Başkanı'nın eşi Fahriye Pehlivan konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmazken, Gebze Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü ise, "Vali beyin eşinin tertiplediği bir organizasyon. Bu ay başkanımızın eşi ev sahipliği yaptı. Ödemeleri ise herkes kendi cebinden verdi" dedi.

VALİ'NİN EŞİ: MÜDAHALE ETTİK

Kocaeli Valisi Gökhan Sözer'in eşi Sema Sözer SABAH'a yaptığı açıklamada şunları söyledi: "İlimizde yoğun istek üzerine yaklaşık 60 kişilik protokol günü düzenledik. Bunun amacı ayda bir kez toplanıp kaynaşmak. İlk ben başlattım. Bahse konu toplantıyı da Gebze Belediye Başkanı'nın eşi üstlendi. Bana müzik söylendi ama içeriğini bilmiyordum. Eğlence maksatlı bir yemek bu. Farkına varınca, 'biz eğlenmeye geldik, kesin ilahiyi' diyerek bitirmelerini istedik. Zaten koronun repertuarında iki tane ilahi varmış. Toplantının maksadı kaynaşmak, eğlenmek. Oraya herkes eğlenmek için gelmişti."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber