Öğretmen barı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 12 Ocak 2007 08:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

240 bin ilköğretim öğretmeninin zorunlu üye olduğu İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı'na (İLKSAN) ait Kızılay'daki binada bar işletildiği ortaya çıktı. İLKSAN yönetiminin daha önce öğretmenevi yapmayı da planladığı Kızılay Karanfil Sokak'ta 22 numarada bulunan 5 katlı binanın üst katları halen 3 yıldızlı otel olarak işletilirken, zemin altı olan otopark katı 2.8.2006'da alınan Yönetim Kurulu kararı ile ayrıca kiralandı. Binanın garajında açılan bara da "GARAGE" ismi verildi. İLKSAN'ın barına damsız (eşsiz) girilmiyor ve girişindeki afişlerde bira ücretinin 2 YTL olduğu duyuruluyor.

SÖZLEŞMEYE AYKIRI

2.8.2006 tarihli yönetim kurulu toplantısında İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yurt ve Genel Müdür Fikret Kazar'ın imzaladığı sözleşme yönetim kurulu tarafından onaylandı. Yönetim kurulu kararında eski kiracı firmanın 5 yıllık talebine karşılık 2 yıl işletme hakkı tanındığı belirtildi. İmzalanan sözleşmeye göre 1.11.2006 tarihinden 1.11.2008 tarihine kadar garajın işletme hakkı özel bir şirkete devredildi. Ancak sözleşmenin 8. maddesindeki "Disco, bar, pavyon,gece kulübü vb. açılamaz" ibaresi hiç uygulanmadı. İLKSAN yönetimi ise konuyu Yeni Şafak'tan öğrendi.

ÖĞRETMENEVİ YERİNE

İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yurt, aslında 5 araçlık kapalı bir otopark görünen Garage Bar için şirket tarafından ödenen miktarın piyasaya göre en iyi ücret olduğunu ve tercihlerinde bu ücretin etkili olduğunu söyledi. Aylık 8 bin dolar kirası olan bardan öğretmenler diğer İLKSAN iştiraklerinde olduğu gibi indirimli yararlanamıyor. İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yurt, konuyu Yeni Şafak'ın sorusu üzerine öğrendiğini, ilgili şirkete "ihtarname" çekilmesi için talimat verdiğini söyledi. Yurt, "Öğretmenevi veya yurt yapılmasını düşünmüştük. Ama zaten bizden önce ihalesi yapılmış. 'Adamlarla mahkemelik olacağız, binadan çıkartamayacağız' diye 2 yıl sözleşmelerini uzattık" dedi. Yurt'un bar işletilen binanın bulunduğu sokak için, "Ahlaki açıdan o sokak, o ara çok kötü. Kötü tanınıyor Karanfil Sokak" diye bahsetmesi de dikkat çekti.

27 OCAK'TA SEÇİM VAR

Öte yandan ilköğretim 1-5. sınıf öğretmenlerinin zorunlu olarak üye olduğu ve aylık 20 YTL maaşlarından kesinti yapılarak birikimlerini değerlendiren İLKSAN'da yönetim 27 Ocak'ta yapılacak genel kurulda değişecek. Mevcut İLKSAN Başkanı Yurt yeniden aday olmayacağını açıkladı. Daha önce 16 Nisan'da yapılması planlanan genel kurul Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in talebi doğrultusunda mevcut yönetimin göreve geldiği tarihin 2 yıllık süreyi doldurduğu 27 Ocak'ta yapılmış olacak. Genel Kurul Başkent Öğretmenevi'nde yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber