İÜ'de satırlı öğrenci kavgası

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 12 Ocak 2007 09:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan satırlı-bıçaklı kavgada 4 öğrenci çeşitli yerlerinden yaralandı.

İddiaya göre, dün 16.00 sıraları Süleymaniye'de fotokopi çeken 7 öğrenci, sağ görüşlü bir başka bir öğrenci grubunun saldırısına uğradı. Kesici aletlerle çeşitli yerlerine darbe alan İÜ İşletme Fakültesi öğrencisi Cemal Danacı (21), Edebiyat Fakültesi Fransız Dili Bölümü öğrencisi Güneş Demir (24) ile Hasan Gönen ve İletişim Fakültesi öğrencisi Dinçer Kaya yaralandı. Yaralı öğrenciler kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alındılar. Polis kaçan saldırganların yakalanması için araştırma başlattı.

Milliyet


Karşıt görüşlü öğrencilerin kavgasında kan aktı

İstanbul Üniversitesi'nde öğrenim gören sol görüşlü ve ülkücü oldukları iddia edilen 2 öğrenci grubu arasında çıkan bıçaklı, satırlı kavgada üç kişi yaralandı. Ülkücü oldukları iddia edilen öğrenciler, sol görüşlü bir öğrenciyi belediyeye ait bir binanın avlusunda bıçaklarken güvenlik kuvvetleri tarafından suçüstü yakalandı.

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampusu araç çıkış kapısında karşı karşıya gelen iki öğrenci grubu, bir anda kavgaya tutuştu. Ülkücü oldukları iddia edilen öğrenciler bir öğrenciyi bıçakla yaralarken, iki öğrenci de Vefa Caddesi'ne doğru koşarak kaçmaya çalıştı. Öğrencilerden birini cadde üzerinde yakalayan ülkücü grup, satır ve bıçak darbeleriyle yaraladı.

Grubun elinden zorlukla kurtulan diğer bir öğrenci ise İstanbul Büyüşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü bahçesine saklandı. Bu öğrenciyi takip eden ülkücü grup müdürlüğün bahçe kapısına kırarak, içeri girdi. Burada sıkıştırılan sol görüşlü öğrenci aldığı bıçak darbeleriyle yaralandı. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü güvenlik görevlileri müdahale ederek öğrenciyi kurtardı. Güvenlikçiler saldırgan iki öğrenciyi yakalarken, bir kişi kaçmayı başardı. Gözaltına alınan öğrencilerin elindeki satıra da polis tarafından el konuldu.

Gözaltına alınan iki saldırgan polis tarafından kelepçelenerek Beyazıt Polis Merkezi'ne götürüldü. Yaralı öğrenci özel bir araçla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı öğrencilerden Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Dinçer Kaya'nın tedavisinin ardından taburcu edildiği öğrenilirken, İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Güneş Demirci ve Cemal Danacı'nın tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

Bu arada İstanbul Üniversitesi'nde olaylara karşı güvenlik önlemi alan onlarca çevik kuvvet polisi ve çok sayıdaki okulda görevli özel güvenlik görevlisinin olaylara müdahale edememesi, saldırganları belediyenin güvenlik görevlilerinin yakalaması dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber