İZDENİZ Müdürü'ne dava

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 12 Ocak 2007 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Büyükşehir Belediyesi Deniz Ulaşım (İZDENİZ) Genel Müdürü İ.A. (51) ile sahte bilet sattığı iddia edilen bilet satış gişesi eski çalışanı O.S. (26) hakkında 2 ile 12 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Genel Müdür İ.A., O.S.'nin suçunu bilmesine rağmen adli mercilere bildirmemekle suçlandı

İddiaya göre geçen yıl ağustos ayında İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne Necmettin Baydemir ve Abdurrahman Özdemir isimli iki kaptan tarafından yazıldığı belirtilen ihbar mektubu gönderildi. Mektupta Urla Yassıca Adaya giden İzmir Büyükşehir Belediyesi Deniz Ulaşım Şube Müdürlüğü'ne ait ada vapurunda sahte bilet satılarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin zarara uğratıldığı iddia edildi. Mektup üzerine İzmir emniyetinde iki kaptanının olayla ilgili ifadeleri alındı. Baydemir ve Özdemir, mektubu kendilerinin yazmadıklarını ve konu hakkında bilgileri olmadığını söyledi.

İfadesine başvurulan İZDENİZ Genel Müdürü İ.A., alınan ifadesinde sahte bilet satışının 13 Ağustos 2005'te Konak Vapur İskelesi'nde meydana geldiğini, sanık O.S.'nin bu biletleri sattığını, bu kişiden istifa dilekçesi aldığını, olayla ilgili herhangi bir yasal işlem yapmadığını belirtti. Polis İZDENİZ Genel Müdürlüğü'nde 59 adet yarısı koparılmış bilet ve 13 adet kullanılmamış (iki parçalı) bilet buldu. Yapılan kriminal incelemede 72 biletin de sahte olduğu ortaya çıktı. Olay tarihinde vapura binip sahte biletle Yassıada'ya giden yolcular, sahte biletleri sanık O.S.'den aldıklarını söyledi.

Soruşturmayı tamamlayan savcı Mehmet Sedat Erbaş, sanıklardan İ.A.'ın İZDENİZ Genel Müdürü olarak suça konu olayı öğrenip, deliller toplandıktan sonra sanık O.S.'nin işten ayrılmasını sağladığına değindi. Ancak olayı adli mercilere haber vermeyip `Kamu görevlisinin suçu bildirmemesi' suçunu işlediğini kaydetti. O.S.'nin ise sahte bilet basarak Yassıcaada vapuru yolcularına satarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni, tanesi 7.5 YTL olan 59 bilet karşılığında toplam 442.5 YTL zarara uğrattığını, bu nedenle `Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik' suçunu işlediğini vurgulandı. Sanıklardan İ.A.'nın 2 yıl diğer sanık O.S.'nin ise 12 yıl hapis cezasına çarptırılması istemiyle dava açtı. Tutuksuz olan iki sanığın İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber