Yargılanan eczacı eşinin elemanlarını belediyede işe aldı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Ocak 2007 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ESKİŞEHİR'in alt kademe belde belediyelerinden Tepebaşı Belediyesi'nin AKP'li Başkanı Tacettin Sarıoğlu'nun, ilaç yolsuzluğu olayına karışan eşi Ayten Sarıoğlu ile birlikte Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 2 eczacı kalfasına belediyede iş verdiği öne sürüldü.

2 yıl önce Eskişehir Garı yakınlarındaki çöplükte fiyat kupürleri kesilmiş çok sayıda ilaç ambalajı açılmamış ilaç bulundu. Sağlık Müdürlüğü ile Cumhuriyet Savcılığı'nın yaptığı araştırmalar sonucunda, ilaçların Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu'nun eczacı eşi Ayten Sarıoğlu'nun sahibi olduğu Kırmızıtoprak Mahallesi Ercan Sokak'taki Kuvvet Eczanesi'nden atıldığı belirlendi.

Aynı eczaneden doktorların imzaları taklit edilerek 168 sahte reçete düzenlendiği ve Askerlik Şubesi Başkanlığı'ndan 30 bin YTL haksız para alındığı ileri sürüldü.

Belediye Başkanı Tecattin Sarıoğlu'nun eşi 52 yaşındaki Ayten Sarıoğlu ile eczanede kalfa olarak çalışan 30 yaşındaki Hüseyin Örenboz, 36 yaşındaki Mustafa Kaya, 32 yaşındaki Savaş Çetinkaya ve 28 yaşındaki Serkan Yalçın, ?kamu kurumunu dolandırmak' ve ?evrakta sahtecilik' suçlarından adliyeye sevk edildi. Sanıklardan Hüseyin Örenboz tutuklanarak cezaevine gönderildi, diğer sanıklar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklardan Hüseyin Örenboz da ikinci duruşmada serbest bırakıldı. Eczacı Ayten Sarıoğlu ile 4 eczacı kalfasının yargılanmaları halen Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürüyor.

SUÇLAMAYI REDDETMİŞLERDİ

Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu'nun eşi Ayten Sarıoğlu duruşmalarda verdiği ifadelerinde suçsuz olduğunu öne sürerek, ?Ben yanımda kalfalar çalıştırıyorum. Tahakkuk evraklarını onlar düzenler. Çöpe atılan ilaçlarla ilgim yok. Banka hesaplarıyla Hüseyin Örenboz ilgilenirdi? dedi. Diğer kalfalar da kendilerinin olayla bir ilgilerinin olmadığını öne sürerken, kalfa Hüseyin Örenboz ise, ?Ben 3 yıldır o işlere bakmadım. Ben getir-götür işeri yapıyordum? diye konuştu.

YEREL GAZETE MANŞETTEN VERDİ

Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde Ayten Sarıoğlu ile birlikte yargılanan ve olayın ortaya çıkmasının ardından eczane kalfalığı işinden ayrıldıkları belirtilen sanıklardan Savaş Çetinkaya'nın Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Süzer'in şoförlüğünü yaptığı, diğer sanık Mustafa Kaya'nın ise Tepebaşı Belediyesi Beldeevi'nde işçi olarak çalıştığı öne sürüldü.

Eskişehir'de yayınlanan yerel Sakarya Gazetesi, haberi ?İlaç yolsuzluğu sanıklarına Tepebaşı Belediyesi'nden İş' başlığı ile manşetten verdi. Gazete, ?ilaç yolsuzluğunda şok gelişme' diye duyurduğu haberde, Ağır Ceza Mahkemesi'nde belediye başkanının eşiyle birlikte yargılanan eski eczacı kalfalarının, 2 yıldır Tepebaşı Belediyesi'nde ve belediyeye bağlı şirketlerde çalıştırıldıklarını yazdı. Gazete, Tepebaşı Belediye Başkanı AKP'li Tacettin Sarıoğlu'nun eşiyle birlikte ilaç yolsuzluğu davasında yargılanan 2 kalfanın belediyede çalıştırılmasını eleştirdi.

BAŞKAN DOĞRULADI

AKP'li Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu, eşinin eczanesinde çalışan kalfalardan sadece birinin belediyede çalıştığını söyledi. Bunun yasa ve etik yönden bir sakıncasının bulunmadığını savunan Sarıoğlu şöye konuştu:

?Haber kasıtlı olarak yayınlanmış. Beldeevi'nde çalışan Mustafa Kaya evli ve 3 çocuğu var. Eczane kapanınca işsiz kalmış. Gelmiş belediyeye iş için müracaatta bulunmuş. Benim bu konuda bir girişimim olmadı. Beldeevi'nde işe yerleştirilmiş. Kendisi çok çalışkan bir insan. Eczaneden de sevdiğimiz bir insandı. Çok dürüst ve çalışkan biri. Çalıştığı birime de çok yararlı olduğunu öğrendim. Diğer eczacı kalfası Savaş Çetinkaya'nın ise belediyemizle bir ilgisi yok. Özel bir oto kiralama şirketi ihale yoluyla belediyemizden iş almış. Bu kişi de şirketin elemanı olarak şoförlük yapıyor. Belediye Başkan yardımcımızın makam şoförü değil. Şirket adına belediyemiz personeline hizmet veriyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber