Memura güvenlik soruşturması şart

29 Ekim'de yayınlanan OHAL kararnameleriyle, bankalar ve devlet memurlarını yakından ilgilendiren düzenlemeler yapıldı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 31 Ekim 2016 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memura güvenlik soruşturması şart
Neşe KARANFİL

Bankalara, FETÖ üyelerine geçmişte verdikleri kredilerle ilgili koruma getiren kararnamelere göre, memurlar artık güvenlik soruşturmasından geçerek kamuya alınacak, terör propagandası da atılma nedeni olacak. Kararnamede yer alan ve ekonomiyi yakından ilgilendiren bazı düzenlemeler şöyle sıralanıyor:

Memur alımlarında güvenlik soruşturmasının yanı sıra arşiv araştırması da yapılabilecek. Bu ikisinden birini yapmak, memur alımı öncesi zorunlu olacak. Kamu personelinin memurluktan atılma nedenleri arasında artık, "Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmak, bu örgütlere yardım etmek, kamu imkan ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmak ya da kullandırmak, bu örgütlerin propagandasını yapmak" da yer alacak.

Eğitimden sonra, sağlıkta da sözleşmeli personel dönemi başlayacak. Bu kapsamdaki personel KPSS veya ÖSYM tarafından yapılan sınavla veya KPSS puanı esas alınarak bakanlık tarafından yapılacak sözlü sınavla da atanabilecek.

Kararnamelerle kapatılan kurum, kuruluş veya şirketlere finans hizmeti veren bankalara sorumluluk yüklenmeyecek. Sağlanan finansal hizmet veya krediden dolayı banka ve finans kuruluşlarının cezai sorumluluğu olmayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber