Sanal çete çökertildi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Ocak 2007 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAMSUN'da internetten tanıştıkları erkeklere kadın fotoğrafı göndererek, buluşup kaçıran, daha sonra zorla oral seks ve cinsel tacizde bulunup, fotoğraf ve görüntülerini çekerek şantaj yapan çete polis tarafından çökertildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan 15 zanlıdan 14'ü bugün adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran 5 mağdurun şikayetçi olması üzerine Başsavcı Ahmet Gökçınar'ın talimatı doğrultusunda harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, ?Karayel' adını verdikleri operasyon başlattı.

6 ay süren operasyonda, internette mesajlaşarak tanıştıkları erkeklere kadın resmi göndererek buluşma yeri verip, daha sonra bu kişileri kaçıran ve oral sekse zorayıp cinsel tacizde bulunan, fotoğraf ve görüntülerini çekerek tehdit ve şantaj yapıp para sızdıran çete çökertildi. Çete üyeleri Ş.K. (20), M.Ç. (19), M.P. (19), E.A. (19), M.C. (31), G.Ç. (23), E.U. (21), S.Ö. (19), U.Ö. (19), E.A. (23), S.İ. (20), Ç.Ö. (20), S.Ö. (20), U.S. (20), H.E. (19) gözaltına alındı. Zanlıların ev ve işyererinde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, 3 kurusıkı tabanca, 4 bıçak ve pala, 7 bilgisayar, 539 cd, mağdurlardan gasp edilen 22 cep telefonu, 24 disket, 10 video kaseti, 1 ekstasy hap ve bir miktar esrar ile bazı belgeler ele geçirildi.

ADLİYEYE SEVKEDİLDİLER

Zanlıların yapılan sorgulamalarında olaydan bir ay kadar önce İstasyon Mahallesi'nde maydana gelen silahla adam yaralama olayının sanığının da Ş.K. olduğu beirlendi. Sorgulamalarının tamamlanmasının ardından gözaltında bulunan H.E., savcılık tarafından serbest bırakılırken, 14 zanlı ?suç işlemek için örgüt kurmak, alıkoyma, şantaj, tehtit, adam yaralama ve uyuşturucu ticareti yapmak' suçlarından adliyeye sevk edildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Samsun Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, ?Vatandaşlarımızı rahatsız edenler, cezasına katlanmak zorundadır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber