Kadınların 'Sezer' eylemi sürüyor

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 12 Ocak 2007 17:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Mersinli kadınların, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in görev süresinin 2 yıl uzatılması talebiyle başlattığı 'Bir El Tut' eylemi sürüyor

Eylemin 26'ncı gününde yaklaşık 100 kadın, Atatürk Caddesi'nde bir araya geldi. Ellerinde `Çankaya için yurttaş çözümü; 1. çözüm Cumhurbaşkanı Sezer'in görev süresi 2 yıl uzatılsın 2'nci çözüm CHP Cumhuriyet için meclisten hemen çekilsin', `Bugünden rahatsız olan yarına kaygı duyan kadın erkek yurttaşlar sizde bir el tutun', `Babamı da alıp geldim', `Koyun değiliz, çoban istemiyoruz', `Harem değilim. Bu ülkenin eşit ve özgür yurttaşıyım' ve `Harem Ortaçağda kaldı. Demokraside harem olmaz' yazılı dövizler tutan kadınlar, yaklaşık 15 dakika sesiz durdu. Ardından kadınlar adına açıklama yapan Şenel Tezel, "Yarınımızın daha aydınlık olmasını istiyoruz. Kimsenin karşısında kul köle olmak istemiyoruz. Nasıl ki, toprak yoksa ekmek de yoksa Çankaya'da M. Kemal'in Atatürk'ün ışığı yoksa, biz yurttaşlara da yaşam hakkı yok. Kadın-erkek el ele tutuşarak gücümüzü göstermek sesimizi duyurmak istiyoruz" dedi.

Daha sonra el ele tutuşarak eylemlerini sürdüren kadınlar `Çankaya aydınlık kalacak', `Çankaya'da hukuk yoksa yurttaş da yok', `Yurttaş kul köle olmayacak' ve `Yurttaş burada başkanlar nerede?' şeklinde sloganlar atarak dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber