Vali, kütüphaneye Adnan Hoca'nın kitabını aldırdı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Ocak 2007 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, organize suç örgütü lideri olduğu suçlamasıyla yargılanan Bilim Araştırma Vakfı Başkanı Adnan Oktar'ın yazdığı kitapların halk kütüphanelerine alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvurdu.

Binlerce üst düzey bürokrata gönderilen "Yaratış Atlası"Coş'a da gönderildi. Kitabı beğenen Vali, bunun kütüphaneye konulmasını istedi. Ancak, İl Kültür Müdürlüğü, Harun Yahya'nın kitaplarının bakanlık tarafından daha önce yasaklandığını, bu kapsamda bu kişinin kitaplarının konulmasının sakıncalı olacağı belirtildi.

Bunun üzerine Vali Coş 25 Eylül 2006 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'a bir mektup gönderdi. Coş, mektubunda Harun Yahya takma isimli yazar tarafından yazılan 'Yaratılış Atlası' isimli kitabın ciddi bir çalışma görüntüsü verdiğini anlattı, halk kütüphanesine konulmasının faydalı olacağını belirtti. Vali, daha önce bu kişinin yazdığı 22 eser hakkında bakanlığın olumsuz görüşü olduğuna anımsattı. Ancak yeni yayımlandığı için "Yaratılış Atlası" hakkında "sakıncalı raporu" bulunmadığını dikkat çeken Vali Coş, "Dolayısıyla, yazarı itibariyle anılan eserin yeniden incelenmesi ve okurlarının istifadesine sunulabilmesi için değerlendirilmesi hususunu bilgi ve takdirlerinize sunarım" dedi.

BAKANLIK OLUMLU DEMEDİ

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Semra Atınç imzasıyla valiliğe gönderilen yazıda, kitap için olumlu görüş verilmedi, sadece İl Yayın İnceleme Komisyonu tarafından değerlendirilmesi ile ilgili yönetmelik hükmü hatırlatıldı. Bunun üzerine Oktar'ın kitabı Kırklareli Valiliği İl Yayın İnceleme Komisyonu kararıyla Halk Kütüphanesine alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber