İstemem diyen valiye zorla cip

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 13 Ocak 2007 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Bana cip almayın" diyen Samsun valisi, İl Genel Meclisi üyelerine "Israr etmeyin" diye seslendi.

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, yaklaşık 1 aydır Samsun'un gündeminden düşmeyen cip konusunda ikinci kez İl Genel Meclisi üyelerine yazı gönderdi. İl Genel Meclisi üyeleri yaklaşık bir ay önce yapılan toplantıda Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun özellikle kış şartlarının yoğun olduğu dönemlerde kullanması için cip alımını gündeme getirmiş ancak bazı meclis üyeleri karşı çıkmıştı. Daha sonra AK Partili 52, CHP'li 3 ve MHP'li 2 olmak üzere toplam 57 üyeden oluşan İl Genel Meclisi üyeleri, geçtiğimiz hafta toplanarak bu kez toplantıya katılan 40 üyenin tamamının oyuyla Vali Güzeloğlu'na cip alınmasını kararlaştırdı.

KESİNLİKLE BİNMEM

Vali Güzeloğlu toplantı öncesinde basına ve meclis üyelerine bir yazı göndererek bunu kabul etmesinin mümkün olmadığını, bu paranın mutlaka okul öncesi eğitime aktarılması gerektiğini söylemiş, buna rağmen meclis üyeleri ısrarla vali kabul etmese de cipi alıp valilik makamının önüne bırakmayı kararlaştırmıştı. Vali, İl Genel Meclisi üyelerinin ısrarla cip almak istemesi üzerine her bir meclis üyesine yazı yazdı. Vali Güzeloğlu yazısında kendisine cip almamalarını eğer alırlarsa kesinlikle binmeyeceğini tekrarladı.

YİNE REDDETTİ

Güzeloğlu meclis üyelerine şunları yazdı: "Bugün bizim öncelikli sorunumuz cip değil okul öncesi eğitimdir. Çocuklarımız için en önemli süreç 36 ay ila 72 ay arası dönemdir. Bu dönemde çocuklarımıza verilecek eğitim, onların kişilik gelişmesini olumlu yönde etkiliyor. Bu benim değil psikologların sosyologların görüşüdür. Bugün Türkiye'de okul öncesi eğitim oranı yüzde 10. Bu çok düşük bir rakam. Biz bu oranı en az yüzde 50 hatta 70'lere getirmediğimiz sürece nasıl sağlıklı bir gelecek bekleriz. Bu oranın yüzde 10 olduğu bir ortamda benim cipe binmemi beklememenizi rica ediyorum. Benim için düşündüğünüz cip için ayrılan ödeneğin tamamının okul öncesi eğitime harcanması beni daha çok mutlu eder. Sizlerden anlayış bekliyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber