Dedektif Vali

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 13 Ocak 2007 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum Valiliği iş yaptırdığı firmadan 1.4 milyon YTL tazminat kazandı. Haciz yazılarından sonuç çıkmayınca da Vali iz sürüp alacağını tahsil etti.

PalandÖken'DE gondol lift tesisinin yapımında sözleşmeye aykırı davranan Avusturya firması aleyhine açtığı tazminat davasında 1.4 milyon YTL kazanan Erzurum Valisi Celalettin Güvenç adeta detektif gibi çalışarak paranın tahsilini sağladı. Alınan bilgiye göre 1996 yılında tesisin yapımını üstlenen Girak Garaventa adlı Avusturya firması, inşaatın çeşitli aşamalarında birtakım eksiklikler yaparak sözleşmeye aykırı davrandı. Bunun üzerine Erzurum Valiliği sözkonusu firma aleyhine, Erzurum 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı.

İSTANBUL'DA BULDULAR

DAVANIN Erzurum İl Özel İdaresi lehine sonuçlanması ve kararın Yargıtay tarafından da onaylanmasının ardından ilgili firmadan alacağın tahsili amacıyla çeşitli kurumlara haciz müzekkeresi yazıldı. Ancak sonuç çıkmadı. Bunun üzerine şirketin peşine düşen Erzurum Valiliği Girak Garaventa firmasının İsviçreli Doppelmayr tarafından satın alındığını ayrıca bu şirketin Taksim-Kabataş feniküler hattını yaptığı tespit etti. Yapılan tespitin ardından firmanın alacakları üzerine haciz konulup tahsilat yapıldı. Vali Güvenç ?İşin üzerine düşmesek bu parayı ödemezlerdi. Devlet kazandı biz de mutlu olduk' dedi.

EKSİK TESLİM ETMİŞLER

GONDOL liftin 1996'daki ihalesini kayak merkezlerine yaptıkları tesislerle dikkat çeken Avusturyalı Girak Garaventa firması üstlenmişti. Yapımı iki yıl süren ve açılışı dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz tarafından yapılan gondo liftte, bir süre sonra yapımcı şirketin sözleşmeye uygun hareket etmediği, 34 direk, 440 makara ve 167 gondol kabin yerine, 21 direk, 142 gondol ve azaltılmış miktarda makara teslim etttiği ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine valilik 1999 yılında Girak Garaventa firması hakkında Erzurum 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber