İşte Meclisi ziyaret eden Rektörlerin istekleri ve yapacakları eylemler

Haber Giriş : 27 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanı Prof. Dr. Ayhan Alkış, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Baki Komsuoğlu ve ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Tayyar Altıkulaç'ı ziyaret etti. Yaklaşık 2.5 saat süren görüşmede, AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik de hazır bulundu.

MESLEK LİSELERİ
Meslek liselerine üniversiteye girişte uygulanan katsayının değiştirilmesinin de YÖK taslağına eklendiği yolundaki haberlerin hatırlatılması üzerine de Altıkulaç, daha önce komisyona gelen bir tasarı bulunduğunu hatırlatarak, bu tasarının alt komisyonda bekletildiğini hatırlattı. Altıkulaç, ''Sanıyorum hazırlanan tasarıda, bu konu da yer almış olmalıdır. Bugün Milli Eğitim Bakanı'nın açıklamalarından da bunu anlamış bulunuyoruz'' diye konuştu.

ÖZERKLİK
Prof. Dr. Alkış da gazetecilerin sorusu üzerine, üniversiteler olarak tek hedefleri bulunduğunu, bunun da Türkiye'nin kalkınması için üniversitelerin daha üretken hale getirilmesi olduğunu ifade etti. Bunun alt yapısının da üniversitelerin özerkliği ile oluşturulabileceğine işaret eden Prof. Dr. Alkış, ''Biz, bugün burada üniversiteleri daha özerk kılacak bir yapılanmayı konuştuk'' dedi.

Hükümetin üniversiteleri bir kıskaç altına aldığını öne süren Prof. Dr. Alkış, sorunun temelinde üniversite özerkliğine yapılan müdahalelerin yattığını savundu.

ÇÖZÜM
Altıkulaç, gazetecilerin çözüme ilişkin sorusunu yanıtlarken de ''çözüm üretmek , uzlaşmak zorundayız. Çünkü bu ülke hepimizin. Toplumu rahatsız etmeden, üniversiteleri rahatsız etmeden, toplumun beklentilerini göz ardı etmeden orta bir yol bulmak zorundayız. Sorunları çözmek zorundayız, çünkü görevimiz bu'' diye konuştu.

EYLEM İSTEĞİ

Alınan bilgiye göre, toplantıya katılan ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, fakülte akademik kurullarının (bütün öğretim üyesi ve görevlilerinin katıldığı kurul) her gün toplanarak, eylem yapmak istediklerini kendilerine ilettiklerini söyledi.

Prof. Dr. Akbulut'un, akademik kurulların, Kızılay'dan Meclis'e yürünmesi, kontenjanların artırılmaması ve Eylül'de fakültelerin açılmaması eylemlerini önerdiklerini ifade ederek, ''gerginlik had safhada. Onları frenleyemiyoruz'' dediği öğrenildi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber