'Tahşiyecilere kumpas' sanıkları hakim karşısına çıktı

FETÖ/PDY'nin "Tahşiyecilere kumpas kurduğu" iddiasıyla aralarında firari sanık Fetullah Gülen'in de bulunduğu 33 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2016 18:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
'Tahşiyecilere kumpas' sanıkları hakim karşısına çıktı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY), ''Tahşiyecilere kumpas kurduğu" iddiasıyla firari sanık Fetullah Gülen ile aralarında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da arasında bulunduğu 9'u tutuklu, 33 sanığın yargılandığı davanın 42. duruşması yapıldı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Hidayet Karaca ile eski emniyet müdürü Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu 7 tutuklu sanık katıldı. Tahşiye Yayınevinin sahiplerinden Mustafa Kaplan da duruşmada müdahil olarak hazır bulundu.

Duruşmada, başka suçtan tutuklu olan dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü komiserlerinden sanık Tolga Güzeltaş'ın savunmasına geçildi.

Hazırladığı yazılı savunmaya tutuklu bulunduğu cezaevi müdürlüğünce el konulduğunu ve savunmasının 10 gün sonra kendisine iade edildiğini öne süren Güzeltaş, savunma hakkının ihlal edildiğini iddia etti.

Savunmanın ardından, Güzeltaş'ın çapraz sorgusu yapıldı. Mahkeme heyeti, sorgu sonrası duruşmayı yarına erteledi.

Murat Kaya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber