Ömeroğlu: 5 kamu denetçisi ve ben, bağımsız ve tarafsız haraket ettik

Ömeroğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Kamu Denetçiliği Kurumunun 2017 bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2016 19:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ömeroğlu: 5 kamu denetçisi ve ben, bağımsız ve tarafsız haraket ettik

Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, Kamu Denetçiliği Kurumunun tavsiye karalarına uyma oranlarının giderek yükseldiğini bildirdi.

"5 kamu denetçisi ve ben, bağımsız ve tarafsız haraket ettik." diyen Ömeroğlu, "Namusum ve vicdanım üzerine yemin ediyorum hükümetten ne bakanlardan ne de TBMM'den inceleme ve araştırmamıza en ufak bir müdahale olmamıştır." dedi.

Kurumun tavsiye karalarına uyma oranlarının giderek yükseldiğini belirten Ömeroğlu, uyma oranlarının 2013'te yüzde 22, 2014'te yüzde 33, 2015'te yüzde 37, 2016'da yüzde 55'lere yükseldiğini söyledi.

Yılda ortalama 6 bin şikayet geldiğini dile getiren Ömeroğlu, Kamu Denetçiğili Kurumunun yasasının değişmesi, kuruma resen inceleme yetkisinin verilmesi gerektiğini ifade etti.

Ömeroğlu, "Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olacağına" ilişkin bir tasarruf iddiasını ilk defa duyduğunu, ancak böyle bir tasarruf olursa bundan mutluluk ve onur duyacağını kaydetti.

Görüşmelerin tamamlanmasının ardından, TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Sayıştay ve Kamu Denetçiliği Kurumunun 2017 yılı bütçeleri kabul edildi.

Alp Özden

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber