İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

KHK'larla ihraç edilenlerin sağlık hakları

Gerek 1 Eylül gerekse de 29 Ekimde KHK'larla ihraç edilenlerin sağlık yardımından yararlanmalarına dair açıklama

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Kasım 2016 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KHK'larla ihraç edilenlerin sağlık hakları

Bugüne kadar 70 bine yakın kamu personeli FETÖ'den ihraç edildi. Sık sık sorulduğu için FETÖ'den ihraç edilen kamu personelinin sağlık giderlerinin nasıl karşılanacağına dair bir açıklama yapma gereği duyuyoruz.

5510 sayılı Kanunda yer alan hüküm gereğince, tüm kamu personeli, ihraç tarihinden itibaren 100 gün süreyle genel sağlık sigortası hakkına sahiptir. Bunun için ayrıca bir şey yapmaya gerek bulunmamaktadır.

100 günün bitiminde, diğer eş çalışıyorsa, çalışan eş üzerinden sağlık yardımı almak mümkündür. Örneğin erkek ihraç edilmiş ise kadın memur, kurumuna vereceği bir bildirim ile eşinin sağlık yardımı almasını sağlayabilir. Ayrıca eşi çalışmadığı için bayan memur, eş yardımı talep edebilir.

Ancak ihraç edilen memurun eşi çalışmıyorsa veya o da ihraç edilmiş ise, 100. günün sonunda, gelir testi yaptırılmalı ve çıkan GSS primi ödenerek genel sağlık sigortasından yararlanmak mümkündür. Çocukların ise lisede okuyanlar için 20, üniversite okuyanlar için ise 25 yaşına kadar sağlık yardımları Devlet tarafından karşılanmaktadır. Bir şey yapılmasına gerek bulunmamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber