CHP: Haberleşme ve haber alma özgürlüğü yok ediliyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Türkiye genelinde internette ulaşmada sıkıntılar yaşandığını, bunun haberleşme ve haber alma özgürlüğünü yok ettiğini savundu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2016 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP: Haberleşme ve haber alma özgürlüğü yok ediliyor

Aksünger, yaptığı yazılı açıklamada, HDP milletvekillerine dönük operasyonun başladığı saatlerden itibaren Facebook, WhatsApp, Twitter ve YouTube başta olmak üzere, yaygın sosyal ağ ve haberleşme platformlarının engellendiğini öne sürdü.

Konuyla ilgili CHP Genel Merkezi'nde kriz masası kurduklarını açıklayan Aksünger, halkın haber alma özgürlüğünün takipçisi olduklarını ifade etti.

Durumun kabul edilmesinin mümkün olmadığını ve derhal bu uygulamaya son verilmesi gerektiğini savunan Aksünger, "Daha önce de bu tür engellemeler yapıldı ancak WhatsApp ilk kez bu şekilde engelleniyor. Hükümet iletişimi engelleyerek halktan ne saklıyor, bilmemizi istemedikleri bir şeyler mi çeviriyorlar?" ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın bu konudaki açıklamalarına da değinen Aksünger, şunları kaydetti:

"Başbakanın hukuksuzluğu büyük bir rahatlık içinde doğrulaması, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun bir özetidir. Haberleşme ve haber alma özgürlüğü yok ediliyor. Servis sağlayıcılarının bu tür uygulamalara boyun eğmek zorunda kalması Türkiye demokrasisi ve hukuk sistemi açısından trajik bir durum. CHP olarak her türlü haksızlığın takipçisi olmaya devam edeceğiz."

Barış Gündoğan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber