'Şu anda en az 30'a yakın kamu görevlisi kaçırıldı'

İktidar partisinin il başkan yardımcılarını, ilçe başkanlarını, gençlik kolu başkanlarını öldürüyorlar. Hani nerede batı? Şu anda en az 30'a yakın kaçırdıkları mühendis, öğretmen, polis, subay var. Hani nerede sesiniz? Öğretmenler var. Niye sesiniz çıkmıyor? Batı bu konularda da sessiz.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2016 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Şu anda en az 30'a yakın kamu görevlisi kaçırıldı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 Temmuz 2015'ten bu yana PKK'nın, 787 güvenlik görevlisini, 312 sivil vatandaşı şehit ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu eylemlerde 4 binin üzerinde güvenlik görevlimiz, 2 binin üzerinde vatandaşımız da yaralandı. Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda 5 bin 500 silah, 650 bin mermi, 142 ton patlayıcı malzemesi, 15 bine yakın bomba ele geçirildi. Ey batı, bunları duy bakalım. Bir başka ifadeyle Türkiye terör örgütüne karşı pek çok batı ülkesinin İkinci Dünya Savaşından beri görmediği, yaşamadığı çapta bir mücadeleyi sadece bir yılda verdi. Bunların elinde yakaladığımız silahlar var ya, hepsi batının silahları. Artık ağır silahlar da kullanmaya başladılar. Bu silahlarla geliyorlar. Bahaneler hazır. Ne diyorlar? 'Irak'taki koalisyon güçlerine bunları vermiştik, herhalde oradan onların eline geçti.' Ya kimi uyutuyorsunuz ya... Bunları direkt veriyorsunuz kendilerine. Aynı şey Suriye'de. Bunca şehit, bunca yaralı, ele geçirilen bunca silah, patlayıcı konusunda batı ülkelerindeki siyasetçilerin, medya kuruluşlarının herhangi bir endişe, kaygı, tepki ifadelerine rastlamadık. Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve Türk milletinin maruz kaldığı terör saldırılarına işte bu kadar ilgisiz, bu kadar bigane, bu kadar kör olanlar, hadise terör örgütleri ve onlara destek verenler olunca birden ortaya dökülüyorlar. Hal böyle olunca da bu olayların müsebbibi olan, terör örgütünü destekledikleri için ifadeye çağrılan, gelmeyip zorla ifadeleri alınan, kimi serbest bırakılan, kimi tutuklanan milletvekilleri konusundaki feveranları da açıkçası umurumuzda değil."

Erdoğan, şimdi "Terör eylemleri ve terör örgütü başka, siyasi konular başka" diyeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 Temmuz 2015 ölçü olarak alındığında, 1 yılı aşkın süredir, ülkenin belli yerlerinde bir siyasi partinin çok sayıda mensubunun, bölücü terör örgütünün üyeleri tarafından katledildiğini, aralarında milletvekili adaylarının, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri olduğunu, her kademeden siyasetçi bulunduğunu anlattı.

Erdoğan, "Bunlar öldürülürken, bakınız gözaltına alınmalarından değil, taammüden öldürülmelerinden söz ediyorum. Aynı çevrelerin en küçük bir kaygılarını, derinliğinden vazgeçtik, şöyle yüzeysel de olsa bir endişelerini görmedik, duymadık. İktidar partisinin il başkan yardımcılarını, ilçe başkanlarını, gençlik kolu başkanlarını öldürüyorlar. Hani nerede batı? Şu anda en az 30'a yakın kaçırdıkları mühendis, öğretmen, polis, subay var. Hani nerede sesiniz? Öğretmenler var. Niye sesiniz çıkmıyor? Batı bu konularda da sessiz. Ötekiler siyasetçi, bunlar siyasetçi değil mi? Ötekiler insan, bunlar insan değil mi? 14-15 yaşındaki Yasin Börü'yü bir binanın üçüncü katından attılar. Bugün yarın tekrar yargılaması devam ediyor. Atmakla kalmadılar üstünden de arabayla geçtiler. Böyle şehit ettiler. Ses var mı? Yok. Bütün bunları söylerken elbette karşımızdakilerin kafalarının arkasındaki gerçek niyetleri bilmiyor değiliz." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber