Avukat, mühendis ve öğretmenlerin de bulunduğu 29 kişiye gözaltı

FETÖ'ye yardım topladığı iddia edilen Denge Platformu Derneğine ilişkin soruşturma kapsamında, aralarında iş adamı, avukat mühendis ve öğretmenlerin de bulunduğu eski ve yeni dernek yöneticisi 47 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Soruşturma çerçevesinde düzenlenen operasyonda 29 şüpheli gözaltına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2016 12:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Avukat, mühendis ve öğretmenlerin de bulunduğu 29 kişiye gözaltı

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yardım topladığı iddia edilen Denge Platformu Derneğine yönelik soruşturma kapsamında, aralarında iş adamı, avukat mühendis ve öğretmenlerin de bulunduğu eski ve yeni dernek yöneticisi 47 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'ye yönelik soruşturmalar çerçevesinde alınan ifadeler sonucunda örgüte yardım topladığı iddia edilen derneğe ulaşıldı.

Savcılık, inceleme sonucunda Denge Platformu Derneğinin eski ve yeni yöneticileri hakkında ayrı bir soruşturma başlattı.

Soruşturma çerçevesinde, derneğin eski ve yeni yöneticisi olan, aralarında iş adamı, avukat, mühendis ve öğretmenlerin de bulunduğu 47 şüpheli hakkında ''terör örgütüne üye olmak'' suçundan gözaltı kararı verildi.

Savcılığın kararının ardından düzenlenen operasyonda, 29 şüpheli gözaltına alındı.

Ayrıca savcılığın talebi üzerine hakimlikçe alınan arama kararı doğrultusunda şüphelilerin ev ve iş yerlerindeki arama işlemleri de sürüyor.

Bu arada, FETÖ'ye yardım toplamak amacıyla toplantılar yaptığı iddia edilen şüphelilerden 6'sının örgütün şifreli haberleşme programı olan ''ByLock'' programını kullandığı tespit edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber