Belediye Başkan'ına kaçak elektrik cezası

Haber Giriş : 15 Ocak 2007 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'in metropol Şahinbey İlçesi'nin AKP'li Belediye Başkanı Ömer Can'ın devekuşu çiftliğinde kaçak elektrik kullanıldığı gerekçesiyle 2005 yılında ceza kesildiği ortaya çıktı

İddiaya göre Ömer Can'ın Cebeler Köyü'nde bulunan, aynı zamanda bağ evi olarak da kullanılan devekuşu çiftliğinde, TEDAŞ ekiplerinin 15 Ağustos 2005'te yaptığı kontrol sırasında kaçak elektrik kullanıldığı belirlenip, tutanak tutuldu. Ardından geriye dönük 31 gün kaçak elektrik kullanım bedeli olarak 727 YTL 86 Ykr ceza yazıldı. Bu iddia, geçen hafta Şahinbey Voleybol Takımı'nın başarısıyla ilgili yaptığı toplantıda Başkan Ömer Can'a soru olarak yöneltildi. Can ise öfkelenerek, "Bunu ileri sürenler şerefsizdir. Belgesi olan ortaya koysun ve gerekli şikayette bulunsun" diye yanıt verdi.

Gaziantep'te günlük yayımlanan yerel Hakimiyet Gazetesi bugünkü sayısında manşetten verdiği, `Şerefin Belgesi' başlıklı haberinde, Başkan Ömer Can'ın adına kayıtlı 0616069 numaralı TEDAŞ abonesine düzenlenmiş 8583-183 numaralı ceza tutanağını yayınladı. Gazete haberinde, kenar semtlerdeki yoksul insanlara milyarlarca liralık kaçak elektrik cezası kesilirken, Ömer Can'ın bir bölümü kapalı alan olarak kuluçkalama için kullanılan 35 bin metrekarelik alan üzerine kurulu olan ve kaçak olduğu ileri sürülen devekuşu çiftliğinde yüklü bir elektrik tüketimi olmasına karşılık, düşük ceza uygulandığı da ileri sürüldü. Haberde, TEDAŞ Müessese Müdürü Ali Akbağ'ın Şahinbey Voleybol Takımı ile birlikte geçen hafta Macaristan'a neden ve hangi sıfatla gittiği, bunun kaçak işlemiyle bir ilgisinin olup olmadığı, Ömer can hakkındaki tutanakların adliyeye intikal edip etmediği soruları da yöneltildi.

`BELGEDEN HABERİM YOK'

DHA muhabirinin kaçak elektrik cezasıyla ilgili görüşünü sorduğu Belediye Başkanı Ömer Can, il dışında olduğu için söz konusu belgeyi görmediğini ve kaçak elektrikten haberinin olmadığını savunarak, şunları söyledi:

"Görmediğim bir belgeyle ilgili yorum yapamam. Benim koca bir şirketim var. Faturalarımı görevliler ödüyor. Öyle bir ceza kesilmiş mi, parası ödenmiş mi bilmiyorum. Bana da 15 Ağustos 2005'te yapılan bu işlemle ilgili adliyeden herhangi bir tebligat yapılmadı. Ben her ödenen faturayı bilemem. Ceza ödenmişse bile kimin ödediğini bilmiyorum."

Can, TEDAŞ Müdürü Ali Akbağ'ın hangi sıfatla 10 gün önce Macaristan'daki voleybol maçlarına götürüldüğü sorusunu ise, "Milletvekillerimiz hangi sıfatla geldiyse, o da o sıfatla geldi" diye yanıtladı. Başka kurum müdürlerinin neden gezi kafilesinde yer almadığı sorusu üzerine ise, "Başkalarını da davet ettik, ama sadece o geldi" dedi.

TEDAŞ yetkilileri söz konusu cezanın bir ay gecikmeyle tahsil edildiğini belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber