215 bin geçici işçi kadroya alınıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Ocak 2007 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet, kamu kurumları, belediyeler ve KİT'lerde çalışan 215 bin geçici işçinin kadroya alınmasını kararlaştırdı. Çalışma, devlete 650 milyon YTL yük getirecek

AKP hükümeti genel seçime bir yıldan az bir zaman kala kamu kurumları, belediyeler ve KİT'lerde çalışan 215 bin geçici işçinin kadroya alınmasını kararlaştırdı. Devlete 650 milyon YTL yük getirmesi beklenen çalışmaya, mevsimlik ve kampanya işçileri dahil edilmeyecek.

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu'nun geçici işçilerin kadroya alınması çalışmasına ilişkin bir sunum yaptığını kaydetti. Şener, 2006 yılında 6 ay ve daha fazla süreyle istihdam edilen geçici işçilerin, daimi işçi kadrosuna alınmasıyla ilgili bir yasal düzenleme çalışması yapıldığını kaydetti. 215 bin civarında kişinin bu haktan yararlanacağını belirten Şener, bu yasal düzenlemeyle birlikte, üniversiteler başta olmak üzere merkezi yönetim kapsamındaki idarelerde çalışan geçici işçilerin (memurlar eliyle yürütülmesi gereken sekreterlik, bilgisayar, hizmetli, evrakçı, hasta bakıcı, hemşire gibi görevlerde çalışanlar) büyük kısmıyla ilgili de düzenleme yapılacağını, bu kişilerin istedikleri takdirde 4/B kapsamındaki sözleşmeli personel statüsüne girebileceklerini kaydetti.

Müzakere tamamlandı

Şener, konuyla ilgili yasal çerçevenin neleri içerip içermeyeceğiyle ilgili müzakerelerin Bakanlar Kurulu'nda tamamlandığını, ilgili bakanlığın tasarıyla ilgili çalışmayı tamamlayacağını, hükümete göndereceğini ve daha sonra TBMM'ye sevk edileceğini bildirdi.

Mahalli idarelerde 148 bin, KİT'lerde 26 bin ve merkezi idarede 36 bin geçici işçi bulunduğunu belirten Şener, bunun sadece merkezi yönetim bütçesine 90 ila 100 milyon YTL yük getireceğini belirtti. KİT ve mahalli idarelerdeki geçici işçilerin maliyetleriyle birlikte bu rakamın 650 milyon YTL'ye ulaşacağı öğrenildi.

Şener, TBMM Genel Kurulu'nda Petrol Kanunu'nda değişiklik öngören tasarının görüşmelerinin başladığını da belirtirken ardından petrol piyasalarının düzenlenmesine ilişkin kanun tasarısının gündeme alınacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber